Οι «σκυλίσιες» καλοκαιρινές ημέρες: Χρήσιμες συμβουλές και έξυπνα tips!

Το καλοκαίρι αποτελεί μία εποχή, στην οποία ο ήλιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φυσικά, η ζεστασιά του ήλιουέχει ως αποτέλεσμα πολύ υψηλές θερμοκρασίες που μπορούν εύκολα να μειώσουν τη διάθεση του σκύλου και να τον κάνουν ευάλωτο -όπως αντίστοιχα και εμάς. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποικαι έξυπνα tips,με τα οποίαμπορούμε να κάνουμε αυτή τη θερμότητα που εκπέμπουν οι ηλιακές ακτίνες πιο ανεκτή για τους τετράποδους φίλους μας.

Προτιμήστε τις δροσερές ώρες της ημέρας για δραστηριότητες

Παρά τη ζέστη που κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν υπάρχει λόγος ο σκύλος μας να απέχει από τις ψυχικές και σωματικές του δραστηριότητες, καθώς αυτές συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην ευημερία τουκαθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρόλα αυτά, αυτό που μπορείτε να κάνετεείναι να επαναπρογραμματίσετε τους μεγάλους περιπάτους, τις προπονήσεις ή το εκτεταμένο παιχνίδι στις πιο δροσερές πρωινές ή βραδινές ώρες. Οι δραστηριότητες που έκανε ο σκύλος σας, κατά τα μεσημεριανέςώρες, πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Περιορίστε τον όγκο των δραστηριοτήτων

Ορισμένα σκυλιά είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα όριά τους και δεν πρέπει να εξαναγκάζονται σε περισσότερες δραστηριότητες από όσες μπορούν να ακολουθήσουν. Ιδιαιτέρως,ενεργά σκυλιά με μεγάλη κινητικότηταθα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικάκαι να μην επιβαρύνονταιπερεταίρωκατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.Κάποια σκυλιά έχουν έντονηεπιθυμία για κυνήγι ή παιχνίδια, ενώ άλλαεπικεντρώνονται στην αγαπημένη τους μπάλα,σε τόσο μεγάλο βαθμόόμως,πουτρέχουν μέχρι να εξαντληθούν πλήρως.Όταν, λοιπόν,ο σκύλος εμφανίζει έντονα σημάδια εξάντλησης πρέπει να ηρεμείαπευθείαςκαι να χαλαρώνειπίνοντας άφθονο νερό.

Όσο αφορά τις μεσημεριανές ώρες,τότε τα σκυλιάείναι πουπρέπει να ξεκουράζονταισε ένα δροσερό και σκιερό μέρος, μέσα στο σπίτι, σε δροσερό πάτωμακ.ο.κ. Σε γενικές γραμμές,όμως,δεν αρκείμόνο αυτόγια σκύλους, οι οποίοι είναι ευαίσθητοιστιςυψηλέςθερμοκρασίες.

Παρακάτω επισημαίνονται κάποια έξυπνα tips,με τα οποία μπορείτε να προσφέρετεδροσιά, όταν ο σκύλος σας την έχει ανάγκη:

  • Τοποθετώντας μία υγρή πετσέτα στο τρίχωμα του σκύλου, του δημιουργείται μία ευχάριστη δροσιά, την οποία και εκτιμάιδιαίτερα.
  • Παρόμοια επίδραση δημιουργείταιόταν το τρίχωμα του σκύλουδροσίζεταικάτω από το ντους ή ακουμπώντας το με ένα βρεγμένο μανίκικαι χαϊδεύοντάς το.
  • Ως εμπορική εναλλακτική λύσηστις υγρές πετσέτες, υπάρχουνοι κουβέρτες ψύξης, οι οποίες μπορούν να αγοραστούν από διάφορα σημεία λιανικής πώλησης. Με τον τρόπο αυτόο σκύλος δέχεταιμια φιλική, προς το κυκλοφοριακό του σύστημα,ψύξηκαιαποτελούν ιδανική λύση, εάν συνηθίζει να ξαπλώνει σεξύλινα πατώματα.
  • Τα περιλαίμια και τα γιλέκαψύξηςδεν συνιστώνται, καθώς,σε περίπτωση που ο σκύλος νοιώσει μία δυσφορία, δεν είναι εφικτό να τα αφαιρέσει μόνος του.
  • Για τους πραγματικούς λάτρεις του νερού, εάν δεν υπάρχει φυσικό νερό στη γύρω περιοχήγια κολύμπι και πλατσούρισμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια παιδική φουσκωτήπισίνα.Εδώ, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή καιτη φρεσκάδα του νερού μέσα σε τέτοιου είδους πισίνες, όπου,δηλαδή,το νερό δεν ανανεώνεται αυτόματα.

Με τις παραπάνω συμβουλές και τα έξυπνα tipsευχόμαστε σε εσάς και το σκύλο σαςένα χαρούμενο και υγιές καλοκαίρι.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου