Μαγειρεμένο φρέσκο κρέας για τον σκύλο χωρίς να μαγειρεύετε εσείς ή να δίνετε BARF τροφές!

ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ PLATINUM
ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ PLATINUM

Ακόμη και μια γρήγορη ματιά στα δόντια ενός σκύλου δείχνει αναμφισβήτητα: Είναι φτιαγμένος για κρέας! Οι κυνόδοντες βρίσκονται σε σαρκοφάγα ζώα σε αντίθεση με τα φυτοφάγα ζώα που δεν έχουν. Το έντερο του σκύλου είναι επίσης σχεδιασμένο για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το κρέας, επειδή το έντερο του σκύλου είναι κοντό – σημαντικά πιο κοντό από αυτό του ανθρώπου και πολύ πιο κοντό από αυτό ενός καθαρού φυτοφάγου. Η δομή του σώματος του σκύλου επομένως δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η σωματική ευεξία και η διαρκής υγεία μπορούν να επιτευχθούν με το κρέας ως κύριο συστατικό της διατροφής. Για το λόγο αυτό, εμείς στην PLATINUM βασιστήκαμε στο κρέας από την αρχή. Εδώ μιλάμε για φρέσκο κρέας και όχι για κρεατάλευρα και ζωικά υποπροϊόντα. Τα κρεατάλευρα παράγονται όταν ο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά χυμός κρέατος και η φυσική περιεκτικότητα σε λίπος (φορέας γεύσης) αφαιρούνται από το νωπό κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή πίεση. Τα κρεατάλευρα δεν είναι νόστιμα και είναι σημαντικά λιγότερο θρεπτικά από το φρέσκο κρέας. Γι’ αυτό και εμείς οι άνθρωποι δεν τρώμε κρεατάλευρα και δεν βάζουμε κρεατάλευρα στις τροφές μας.

Η ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΧΥΜΟΥΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΤΡΟΦΗ

Το κρέας γίνεται πιο εύπεπτο όταν θερμαίνεται. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι οι θερμικά μετουσιωμένες πρωτεΐνες μπορούν να αφομοιωθούν πιο γρήγορα από το ωμό κρέας. Αυτό ισχύει τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Επιπλέον, η θέρμανση του κρέατος σκοτώνει τυχόν παθογόνα (μικρόβια, βακτήρια, παράσιτα) που μπορεί να υπάρχουν, εξοικονομώντας έτσι για τον οργανισμό μια ενεργοβόρα προσπάθεια για την καταπολέμηση των παθογόνων οργανισμών και της μόλυνσης.

Γι’ αυτό μαγειρεύουμε ήπια το φρέσκο κρέας στις ξηρές ή υγρές τροφές Platinum. Η μέθοδος μαγειρέματος ονομάζεται μαγείρεμα σε χυμούς κρέατος (Fleischsaftgarung). Το φρέσκο κρέας μαγειρεύεται μόνο στον δικό του χυμό κρέατος, όπως και στην κουζίνα. Αυτό δεν σημαίνει απλό τρόπο μαγειρέματος, αλλά γκουρμέ κουζίνα, όπου οι σεφ χρησιμοποιούν ειδικές μεθόδους μαγειρέματος για να κάνουν το κρέας πιο νόστιμο και πιο υγιεινό με τους χυμούς κρέατος. Ο χυμός κρέατος συνδυάζει μια επιλογή από αυτές τις μεθόδους μαγειρέματος για να δημιουργήσει ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο. Προσαρμοσμένη στις διατροφικές ανάγκες του σκύλου, η μαγειρεμένη τροφή με συστατικά κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τον σκύλο. Βλέπει τον εαυτό του ως πραγματικό μέλος της οικογένειας και όχι ως λύκο. Γι’ αυτό μιλάμε για μαγειρεμένη τροφή για σκύλους και όχι για σκυλοτροφή, ή για μαγειρεμένη ξηρή τροφή και όχι για μια κοινή κροκέτα.

ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Οι ξηρές τροφές για σκύλους παρασκευάζονται με εξώθηση, συμπίεση ή ψήσιμο. Έτσι δημιουργούνται, για παράδειγμα, ξηρές τροφές για σκύλους χωρίς γλουτένη και ξηρές τροφές για σκύλους χωρίς σιτηρά καθώς και ξηρά τροφή για κουτάβια και νεαρά σκυλιά και ξηρά τροφή για ηλικιωμένους.

ΕΞΩΘΗΜΕΝΗ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Η εξωθημένη ξηρή τροφή για σκύλους δημιουργείται όταν μια μάζα από κρεατάλευρα που μοιάζει με ζύμη με υποπροϊόντα κρέατος για σκύλους θερμαίνεται υπό πίεση, πιέζεται μέσα από ακροφύσια και στη συνέχεια στεγνώνει. Περίπου στις μισές από τις εξωθημένες ξηρές τροφές για σκύλους στην αγορά, το κρέας δεν είναι το κύριο συστατικό. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξηρής τροφής σκύλου από τον εξωθητήρα μπορούν να περιέχουν έως  25% φρέσκο κρέας. Ο εξωθητήρας ξηρής τροφής σκύλου δεν μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερο φρέσκο κρέας χωρίς τα κομμάτια ξηρής τροφής σκύλου (κροκέτες) να διαλύονται ξανά. Ως εκ τούτου, τα κρεατάλευρα χρησιμοποιούνται κυρίως για ξηρά τροφή για σκύλους με εξώθηση. Η εξωθημένη ξηρή τροφή σκύλου πάντα διογκώνεται, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Το πρήξιμο της ξηρής τροφής για σκύλους αυξάνει τον κίνδυνο συστροφής ή/και διάτασης στομάχου ειδικά σε μεγαλύτερες ράτσες σκύλων.

ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΨΥΧΡΗΣ ΕΚΘΛΙΨΗΣ

Οι ξηρές τροφές για σκύλους ψυχρής έκθλιψης παρασκευάζονται με παρόμοιο τρόπο με τις συμπιεσμένες τροφές από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Επομένως, τα κομμάτια ξηράς τροφής για βοοειδή και χοίρους, για παράδειγμα, μοιάζουν πολύ με τα κομμάτια ξηράς τροφής για σκύλους ψυχρής έκθλιψης. Ωστόσο, η ξηρή τροφή για σκύλους συμπιέζεται μόνο από άλευρα όπως κορν φλάουρ, ρυζάλευρο, οστεάλευρο και κρεατάλευρα. Εάν βάλετε ψυχρής έκθλιψης ξηρή τροφή για σκύλους σε ένα ποτήρι νερό, θα διασπαστεί ξανά σε αλεύρι μέσα σε λίγη ώρα. Η διατροφική ανάλυση της τροφής ψυχρής έκθλιψης δεν είναι ακριβής, επειδή συμπιέζονται ζωικά συστατικά όπως οστεάλευρο ή κρεατάλευρα. Ωστόσο, αυτά παρασκευάστηκαν πριν η ξηρή τροφή για σκύλους γίνει ψυχρής έκθλιψης από υψηλή θερμοκρασία και υψηλή πίεση. Δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχουν και κροκέτες ψυχρής πίεσης που διογκώνονται σαν εξωθημένες κροκέτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και με ξηρή τροφή σκύλων ψυχρής έκθλιψης, θα υπήρχε κίνδυνος συστροφής του στομάχου σε μεγαλύτερες ράτσες σκύλων.

ΨΗΤΗ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Η ψητή ξηρή τροφή για σκύλους μπορεί να παρασκευαστεί από υψηλή αναλογία φρέσκου κρέατος. Ωστόσο, η ζύμη των συστατικών για τις ξηρές τροφές για σκύλους θερμαίνεται περισσότερο κατά το ψήσιμο από ότι για τις ξηρές τροφές για σκύλους κατά την εξώθηση. Δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχουν και ψημένες κροκέτες που φουσκώνουν σαν εξωθημένες κροκέτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και με ψητή ξηρή τροφή για σκύλους, θα υπήρχε κίνδυνος συστροφής του στομάχου σε μεγαλύτερες ράτσες σκύλων.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ PLATINUM ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ

Η μαγειρεμένη ξηρή τροφή Platinum δημιουργείται όταν το φρέσκο κρέας μαγειρεύεται στον δικό του χυμό κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα και ο χυμός του κρέατος μειώνεται συνεχώς. Αν και το αποτέλεσμα ονομάζεται ξηρή τροφή, η υφή δεν μοιάζει με αυτή της κοινής ξηρής τροφής για σκύλους. Η υπολειπόμενη υγρασία στο χυμό του κρέατος κάνει την μαγειρεμένη ξηρή τροφή Platinum μαστιχωτή και μαλακή και η μείωση του χυμού του κρέατος βελτιώνει φυσικά τη γεύση και τη μυρωδιά του κρέατος. Επομένως, οι τροφές για σκύλους που μαγειρεύονται με χυμό κρέατος δεν περιέχουν ενισχυτικά γεύσης ή τεχνητά αρώματα. Η χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος διατηρεί επίσης τα θρεπτικά συστατικά του κρέατος και των χυμών του. Το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι φτιαγμένο για την πέψη του κρέατος, γι’ αυτό και η ξηρή τροφή που μαγειρεύεται με χυμό κρέατος μπορεί να μετατραπεί καλύτερα σε ενέργεια και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Η εγγενώς υψηλή πεπτικότητα αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι η μαγειρεμένη ξηρή τροφή Platinum δεν διογκώνεται στο στομάχι όπως η κροκέτα με εξώθηση, μερικές κροκέτες ψυχρής έκθλιψης και μερικές ψημένες κροκέτες. Συνολικά, η μαγειρεμένη ξηρή τροφή Platinum που παρασκευάζεται από χυμό κρέατος είναι κατάλληλη για όλες τις ράτσες και τις ηλικιακές ομάδες σκύλων (κουτάβια, νεαροί σκύλοι, ενήλικοι σκύλοι και ηλικιωμένοι σκύλοι).

Πηγή: https://www.platinum.com/Hund/Produkte-Hundefutter/Trockenfutt

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου