Αυγό σε σκύλο ωμό ή μαγειρεμένο, όλα τα οφέλη!

ΑΥΓΟ ΣΕ ΣΚΥΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ PLATINUM HELLAS ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

 

Το αυγό είναι ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό τρόφιμο! Πόσο ασφαλή και θρεπτικά είναι τα αυγά για τον οργανισμό του σκύλου σας? Μάθετε όλα τα οφέλη για το αυγό σε σκύλο και αν μπορείτε να του το δίνετε ωμό ή μαγειρεμένο.

Κάνει να δώσω στον σκύλο μου αυγό? Πόσα αυγά μπορεί να τρώει ο σκύλος μου? Πόσο συχνά μπορώ να ταΐζω αυγά στον σκύλο μου? Πως πρέπει να δώσω το αυγό στον σκύλο μου, ωμό ή μαγειρεμένο? Βελτιώνει το αυγό το τρίχωμα των σκύλων? Είναι τα αυγά υψηλά σε χοληστερίνη? Έχουν τα αυγά σαλμονέλα? Μπορώ να δίνω στον σκύλο μου και το τσόφλι του αυγού? Είναι τα αυγά ελευθέρας βοσκής καλύτερα και για τον σκύλο μου? Δίνουμε αυγό στον σκύλο? Είναι το ολόκληρο αυγό τροφή με ασβέστιο για σκύλους?

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την ωμοφαγία και τα αυγά για σκύλους!

Μερικοί λένε ότι τα αυγά είναι πολύ υψηλά σε χοληστερόλη… ή ανησυχούν ότι ενέχουν κίνδυνο σαλμονέλας και θα προκαλέσουν ανεπάρκεια βιοτίνης…

Ποια είναι όμως η αλήθεια σχετικά με τα αυγά για σκύλους?

Τα αυγά είναι μια φτηνή και ασφαλής πηγή ωμού φαγητού για το σκυλί σας. Και είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και θρεπτικά γεύματα που μπορείτε να επιλέξετε για αυτόν όπως είναι και για εσάς!

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα γύρω από την απάντηση στο “Μπορούν τα σκυλιά να τρώνε αυγά;”

Οι ανησυχίες για την υγεία και τα γεγονότα σχετικά με τη διατροφή αυγών σε σκύλους

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις πιο κοινές ανησυχίες και τα οφέλη για την υγεία από τη σίτιση των αυγών στον σκύλο σας. Για να αισθάνεστε σίγουροι ότι ενισχύετε τη διατροφή και την υγεία του όταν του τα δίνετε.

Τα αυγά είναι μια πλήρης πηγή τροφής για σκύλους

Τα αυγά είναι μια σημαντική πηγή διατροφής και όχι μόνο για εκείνους που τα τρώνε, αλλά και για τον νεοσσό που ζει μέσα σε αυτό. Τα αυγά περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη ενός νέου κοτόπουλου.

Και γι’ αυτό τα αυγά είναι επίσης μια από τις πληρέστερες πηγές αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης. Έτσι, η διατροφή τους στο σκυλί σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης του. Τα αυγά αποτελούν ένα εξαιρετικό φυσικό και αγνό συμπλήρωμα διατροφής για τον σκύλο σας!

 

 Άλλη πεπτική υποστήριξη για την πρόληψη διάρροιας του σκύλου σας

Το slippery elm για είναι ένα σπουδαίο βότανο και συμπλήρωμα διατροφής για σκύλους ιδανικό για πεπτικές διαταραχές. Αν το αγοράζετε σε μορφή κάψουλας, δώστε:

¼ κάψουλας δύο φορές την ημέρα σε μικρά σκυλιά

½ κάψουλα δύο φορές την ημέρα σε μεσαίου μεγέθους σκύλους

1 κάψουλα μία ή δύο φορές ημερησίως για μεγάλα σκυλιά

Εάν το βότανο slippery elm είναι σε σκόνη, δώστε ¼ κουταλάκι σκόνης για κάθε σωματικό βάρος 5 κιλά. Ανακατέψτε τη σκόνη ή τις κάψουλες σε τρόφιμα ή γιαούρτι.

Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε ένα σιρόπι από slippery elm. Ανακατέψτε 1 στρογγυλή κουταλιά σκόνης slippery elm σε 1 κούπα με κρύο νερό, βράστε ανακατεύοντας, σβήστε τη φωτιά, ανακατέψτε και σιγοβράστε για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αφήστε το να κρυώσει.

Δόση 4 φορές την ημέρα ανάλογα με το βάρος:

Για σκύλους κάτω των 15 κιλών, δώστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας

Για σκύλους 15-30 κιλών, δώστε 2 έως 4 κουταλιές της σούπας

Για σκύλους 30 κιλών και άνω, δώστε ¼ έως ½ φλιτζάνι

Υπάρχει ένα τεράστιο φάσμα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Έχω διαπιστώσει ότι αυτή η θεραπεία είναι πολύ πιο ασφαλής και αποτελεσματικότερη από το Kaopectate και το Pepto Bismol, και οι δύο από τις οποίες περιέχουν σαλικυλικά άλατα και δεν είναι ασφαλείς για τα σκυλιά.

Ένα θεραπευτικό μείγμα για την εντερική οδό μπορεί επίσης να παρασκευαστεί με τη χρήση ίσων μερών σκόνης βοτάνου slippery elm, σκόνης FOS (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτη) και σκόνης L-γλουταμίνης.

Δώστε 1 κουταλάκι του γλυκού δύο φορές την ημέρα για μικρά σκυλιά

2 κουταλιές της σούπας δύο φορές την ημέρα για μεσαία σκυλιά

3 κουταλιές της σούπας δύο φορές την ημέρα για μεγάλα σκυλιά

Η L-Γλουταμίνη είναι ένα αμινοξύ που θεραπεύει τα εντερικά κύτταρα. Εάν επιθυμείτε να δώσετε στον σκύλο σας L-Glutamine μόνο, δώστε 500 mg ανά 15 κιλά σωματικού βάρους ανά ημέρα.

Είχα μικτές εμπειρίες με πεπτικά ένζυμα. Για τους σκύλους που δεν τρέφονται με ωμή διατροφή, είναι λογικό να συμπληρώνουν τα πεπτικά ένζυμα που λείπουν από μια φυσική πηγή τροφής. Ορισμένα ζώα έχουν βελτιωμένη πέψη και αντιδρούν καλά στα πεπτικά ένζυμα, ενώ μερικά σκυλιά αντιδρούν με απαράδεκτο κοιλιακό φούσκωμα και αέρια. Είναι καλύτερο να παρατηρήσετε το σκυλί σας και να ξεκινήσετε με μειωμένη δόση.

Ορισμένα προϊόντα υποστήριξης πεπτικού ζώων περιέχουν πεπτικά ένζυμα, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις ετικέτες. Τα σκυλιά με εξωκρινή παγκρεατική ανεπάρκεια απαιτούν επιπρόσθετα παγκρεατικά ένζυμα (τα οποία περιλαμβάνουν πρωτεολυτικά ένζυμα, λιπάσες και αμυλάσες) προκειμένου να αφομοιώσουν σωστά το φαγητό τους. Αυτά είναι συνήθως συνταγογραφούμενα προϊόντα, ωστόσο.

Διάρροια σκυλιών: Πρόσθετη φροντίδα

Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά εάν ο σκύλος σας είναι υγιής, η διάρροια θα σταματήσει σε λίγες ημέρες (ακόμη και μερικές ώρες) με λίγη βοήθεια από εσάς.

Ωστόσο, εάν η διάρροια του σκύλου σας είναι σοβαρή ή επίμονη, και παρατηρείτε λήθαργο ή εμετό μαζί με αυτό, κατευθυνθείτε αμέσως στον κτηνίατρο σας.

Οι προτάσεις του κτηνιάτρου σας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Εξετάσεις κοπράνων για την εξάλειψη των παρασίτων
  • Αιματολογικές εξετάσεις για να αποκλειστεί ενδεχόμενο πρόβλημα με το συκώτι, τα νεφρά, του ενδοκρινικού ή κάποιο άλλο
  • Ακτίνες Χ ή υπερηχογράφημα στην κοιλιά για να αποκλείσετε ξένα αντικείμενα, εμπόδια και καρκίνο
  • Ενδοσκόπηση για την απεικόνιση του στομάχου και του εντερικού βλεννογόνου.

Οι περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι αυτοπεριοριζόμενες και, με λίγη βοήθεια από εσάς, το σκυλί σας μπορεί να επανέλθει γρήγορα.

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από την κυρία Dr Lisa Brienen DVM, η συγκεκριμένη CVH έλαβε το Δίπλωμα Κτηνιατρικής της στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον το 1992. Είναι ολιστικός κτηνίατρος στο Mercy Vet Clinic στο Mercer Island, WA. Είναι πρόεδρος-εκλεγμένος για την Ακαδημία Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής (AVH) και γράφει και επεξεργάζεται το περιοδικό AVH. Είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Κτηνιατρικού Ιατρικού Συλλόγου και του Αμερικανικού Holistic Veterinary Medical Association.

Πηγή: DOGSNATURALLYMAGAZINE.COM

Αν θέλεις, λοιπόν, να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την σωστή διατροφή και συμπεριφορά του τετράποδου φίλου σου και να μαθαίνεις πρώτος ή πρώτη τα νέα, κάνε εγγραφή στο newsletter μας ή επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο 215 215 97 97 και η εξειδικευμένη ομάδα μας θα χαρεί να σε καθοδηγήσει. 

 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου