Τροφή Σκύλου: Πως Βιώνει το Φαγητό ο Σκύλος σου

Δυστυχώς ο πιστός σου φίλος δεν μπορεί να σου πει ποια τροφή σκύλου προτιμά, άμεσα και ξεκάθαρα. Έτσι καταλήγεις να ξοδεύεις χρόνο – και χρήματα – για να βρεις αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Μαθαίνοντας περισσότερα για το πως ο σκύλος σου αντιλαμβάνεται τη τροφή, μπορείς πιο εύκολα να ικανοποιήσεις τις γαστριμαργικές του επιθυμίες.

Πως γεύεται τις σκυλοτροφές του;

Οι σκύλοι διαθέτουν πολύ λιγότερους γευστικούς κάλυκες από τον άνθρωπο, γεγονός που τους μειώνει την αίσθηση της γεύσης. Ωστόσο, ο σκύλος μπορεί να διακρίνει το γλυκό, το ξινό, το αλμυρό και το πικρό. Επειδή οι πρόγονοί τους κατανάλωναν πολλά φρούτα στη φύση, οι σκύλοι έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τις γλυκές γεύσεις.

Παρόλο που οι γευστικοί κάλυκες ενός σκύλου είναι περιορισμένοι, η εξαιρετική αίσθηση όσφρησης μπορεί να εμπλουτίσει την εμπειρία του γεύματος. Γι’ αυτό το λόγο, οι τροφές για σκύλους εστιάζουν πολύ στη μυρωδιά.

Μπορεί να βαρεθεί τη τροφή σκύλου;

Μερικές φορές ο σκύλος σας μπορεί να βαρεθεί διάφορες σκυλοτροφές που του δίνεις. Κάποιοι σκύλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την ίδια τροφή σκύλου, ενώ άλλοι μπορεί να δείξουν σημάδια ότι την βαρέθηκαν.

Σημάδια ότι βαρέθηκε

Ένα σημάδι ότι μπορεί να βαρέθηκε είναι να πλησιάζει το μπολ του, να μυρίζει το φαγητό και να φεύγει. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσεις ότι τρώει λιγότερο από όσο έτρωγε και αναζητά αμέσως κάτι άλλο. Φυσικά, εφόσον έχεις αποκλείσει ότι μπορεί να είναι άρρωστος, τότε πρέπει να δώσεις βάση στην παραπάνω συμπεριφορά.

Αλλαγή στην τροφή σκύλου

Καλό είναι να μην αλλάζεις το brand της τροφής, ειδικά αν είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετικά εύγεστη. Επομένως, μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες γεύσεις της ίδιας τροφής για να βοηθήσεις τον σκύλο σου να απολαμβάνει και πάλι τη διατροφή του.

Tips ταΐσματος σκύλου

Αν τίποτα δεν έχει βοηθήσει για να γίνει η τροφή σκύλου θελκτική και πάλι, τα παρακάτω tips θα βοηθήσουν εσένα και τον σκύλο σας:

 • Απέφυγε να δώσεις στον σκύλο σου απευθείας εναλλακτική. Περίμενε τουλάχιστον μια ώρα προτού του παρουσιάσεις κάτι καινούργιο.
 • Δώσε σημασία στην ποσότητα νερού που καταναλώνει. Αν πίνει πολύ νερό περίμενε 20 λεπτά προτού του δώσεις το φαγητό του.

Επιλεκτικός ουρανίσκος

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μεγαλώνεις έναν πολύ απαιτητικό σκύλο σε σχέση με τη διατροφή του. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι τηρείς πάντα το πρόγραμμα διατροφής του. Μην του δίνεις πολλές επιπλέον λιχουδιές και απέφυγε να του δίνεις από το δικό σου πιάτο.

Οι τροφές Platinum είναι πάντοτε φρέσκιες, σε συσκευασίες που διατηρούν τις αρχικές, λαχταριστές μυρωδιές. Δοκίμασε να εισάγεις την Platinum τροφή στη διατροφή του σκύλου σου και θα την λατρέψει!

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη διατροφή του σκύλου μου και θέλω να το λύσω

  Καλάθι Αγορών
  Σύνδεση

  Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

  Κατάστημα
  0 προϊόντα Καλάθι
  Ο λογαριασμός μου