Στείρωση σκύλου: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Αδιαμφισβήτητο γεγονός αποτελεί ό,τι ο αριθμός των σκύλων που γεννιούνται αδέσποτα κάθε έτος είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που αποκτούν τελικά οικογένεια και σπίτι. Γι’ αυτόν τον λόγο, η στείρωση σκύλου βοηθά στη μείωση αυτού του ποσοστού και αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο για την προστασία της υγείας του ζώου.

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνει η στείρωση σκύλου;

Για τους αρσενικούς αγαπημένους μας φίλους, αν και η στείρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ιδανικό θεωρείται το διάστημα μεταξύ 5-7 μηνών. Το ίδιο ισχύει και για τα θηλυκά, αν και ιδανικό θεωρείται το διάστημα μεταξύ του 1ου και του 3ου οίστρου.

Είναι επικίνδυνη η επέμβαση στείρωσης σκύλου;

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και η στείρωση σκύλου έχει πιθανότητες θνησιμότητας για το ζώο. Ωστόσο, στις μέρες μας, ο κίνδυνος είναι μηδαμινός. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι θα γίνουν οι απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις και θα μελετηθεί από τον κτηνίατρο η κλινική εικόνα του ζώου.

Θεωρείται παρέμβαση στη φύση η στείρωση του σκύλου;

Από την στιγμή που κανένα ελεύθερο θηλαστικό δε θα χρειαζόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες να στειρωθεί, τότε μπορούμε να πούμε πως η συγκεκριμένη επέμβαση παρεμβαίνει στην φύση. Ωστόσο, η στείρωση σκύλου είναι μία παρέμβαση που δεν έχει απολύτως κανένα ψυχολογικό κόστος για τον ίδιο τον σκύλο, και τις περισσότερες φορές μόνο οφέλη μπορεί να φέρει.

Ποια είναι τα οφέλη της στείρωσης σκύλου;

Η στείρωση σκύλου έχει πολλαπλά οφέλη για τον τετράποδο φίλο μας, αφού με αυτή την επέμβαση αποφεύγεται η αύξηση των αδέσποτων, αν ο αγαπημένος σας φίλος κυκλοφορεί εκτός σπιτιού. Πέραν αυτού, με την στείρωση μειώνεται η πιθανότητα προσβολής του σκύλου από καρκίνο και διάφορα αφροδίσια νοσήματα.

Η στείρωση μπορεί να προκαλέσει θέματα στην αυτοπεποίθηση του σκύλου;

Η μειωμένη ερωτική διάθεση λόγω έλλειψης ορμονών δημιουργεί αυτή την ανθρωποκεντρική εντύπωση ότι ο σκύλος αντιμετωπίζει προβλήματα αυτοπεποίθησης. Αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Υπάρχουν πιθανές επιπτώσεις;

Αν και δεν συμβαίνει συχνά, η στείρωση μπορεί να φέρει επιπτώσεις:

  • Προσωρινός πόνος μετά την εγχείρηση
  • Ακράτεια ούρων: Μπορεί να εμφανιστεί στα θηλυκά σκυλιά λίγα χρόνια μετά την επέμβαση. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Τι πρέπει να κάνατε μετά το τέλος της επέμβασης;

Είναι σημαντικό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του κτηνιάτρου. Σίγουρα ο ειδικός θα σας εξηγήσει κάθε πότε πρέπει να δίνετε την αντιβίωση στον σκύλο, καθώς και με ποιον τρόπο θα διατηρείτε τις τομές καθαρές. Επιπλέον, θα σας συμβουλέψει σχετικά με το ποιες δραστηριότητες πρέπει να αποφύγει ο σκύλος σας, αφού είναι πιθανό να του προκαλέσουν τραυματισμούς.

 

Μην παραλείψετε να προσφέρετε στον φίλο σας την αγαπημένη τροφή σκύλου της Platinum μερικές ώρες πριν υποβληθεί στην επέμβαση για να πάρει δύναμη, και μία λιχουδιά σκύλου μετά το τέλος της επέμβασης για να το «απαλύνετε τον πόνο».

Μερικοί από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Platinum Hellas
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OJYq6egXav4″]
Τα προϊόντα της Platinum έχουν πιστοποίηση TÜV

Platinum Hellas TIPS
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bAjmzsWwfVE”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5_pVEARfPvU”]
Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου