Σκυλιά Φύλακες: Ποιες ράτσες να επιλέξετε

Η αλήθεια είναι πως κάθε σκύλος μπορεί να γίνει ο κατάλληλος φύλακας άμα λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες ράτσες σκύλων οι οποίες έχουν στο αίμα τους την φύλαξη και την προστασία. Αυτά είναι τα λεγόμενα σκυλιά φύλακες.

Με τι κριτήρια πρέπει να γίνει η επιλογή του σκύλου φύλακα;

Επειδή η φύλαξη σχετίζεται με την ασφάλεια, θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη επιλογή του σκύλου φύλακα ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αποστολές προστασίας που θα του ανατεθούν. Πριν καταλήξετε στην επιλογή σκύλου φύλακα, σημαντικό είναι να έχετε κατασταλάξει στο τι είδους φύλακα χρειάζεστε. Για παράδειγμα, θέλετε έναν φύλακα ο οποίος δεν θα αφήνει τίποτα χωρίς να το «ελέγξει» ή μήπως έναν φύλακα ο οποίος θα σας ειδοποιεί απλά για τυχόν απειλή;

Ποιες ράτσες σκύλων να προτιμήσετε εάν ψάχνετε έναν σκύλο φύλακα;

Υπάρχουν σκύλοι οι οποίοι είναι γεννημένοι πραγματικοί φύλακες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ράτσες σκύλων οι οποίες θα σας προσφέρουν ασφάλεια και φύλαξη 24 ώρες το 24 ωρο, αφού δίπλα τους θα κοιμάστε σίγουρα ήσυχοι.

Γερμανικός Ποιμενικός:

Μία αρκετά δημοφιλής ράτσας σκύλων που θεωρείται πραγματικός φύλακας είναι ο γνωστός σε όλους Γερμανικός Ποιμενικός. Μετά από την συμμετοχή των συγκεκριμένων σκύλων σε αρκετά μεγάλο αριθμό ταινιών του εξωτερικού όσο και η επιλογή αυτών για τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, έχουν καθορίσει τον συγκεκριμένο σκύλο στο μυαλό όλων μας ως σκύλο φύλακα. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας σκύλος που συνδυάζει προστασία και αγάπη για τα μικρά παιδιά. Είναι υπάκουος, ευφυής και εκπαιδεύεται εύκολα. Η επιλογή της συγκεκριμένης ράτσας θα σας πείσει για τους λόγους για τους οποίους πρωταγωνίστησε σε μεγάλο αριθμό  αστυνομικών ταινιών.

Nτόμπερμαν:

Πρόκειται για γενναία σκυλιά φύλακες τα οποία κυριολεκτικά δεν φοβούνται τίποτα! Ανά πάσα στιγμή μπορούν να θυσιάσουν τον εαυτό τους για να προστατεύσουν τα αφεντικά τους. Μυρίζουν από μακριά τον κίνδυνο και εγγυόνται να μην τον αφήσουν να πλησιάσει από κοντά τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μία τέτοια επιλογή σκύλου αποτελεί τον ορισμό της έννοιας «φύλακας» για κάθε σπίτι.

Ροτβάιλερ:

Επόμενη επιλογή αποτελούν τα γνωστά Ροτβάιλερ. Ακόμα και να μην σας έρχεται στο νου πως ακριβώς μοιάζουν εμφανισιακά, σίγουρα τα έχετε ακούσει και συνδυάσει στο μυαλό σας σαν «προστάτες» του σπιτιού. Κι όμως τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν έμφυτη γενναιότητα, αυτοπεποίθηση, καθώς και την ανάγκη να φυλάνε τα μέλη της οικογένειας. Ωστόσο, είναι μία ράτσα σκύλου η οποία μπορεί να προσαρμοστεί με ευκολία σε κάθε περιβάλλον.

Ποιμενικός Καυκάσου:

Τι και αν το όνομα της ράτσας θυμίζει τον Γερμανικό Ποιμενικό, στην εμφάνιση δεν θυμίζει σε τίποτα ο ένας τον άλλον – πέραν φυσικά του μεγέθους. Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι τόσο μεγάλος σε μέγεθος και έχει τόσο πυκνό και φουντωτό τρίχωμα που στην εικόνα του και μόνο, η «απειλή» τρέχει μακριά. Πολλά Ελληνικά σπίτια επιλέγουν τον συγκεκριμένο φύλακα, αφού είναι γνωστό ότι έχει στο αίμα του την προστασία τόσο της οικογένειας όσο και του χώρου. Παρά την «επιβλητική» εμφάνισή του είναι πολύ φιλικός και τρυφερός με τα μέλη του σπιτιού και δε διστάζει ποτέ να μπει μπροστά για να τα προστατέψει.

Cane Corso:

Για το τέλος αφήσαμε έναν σκύλο φύλακα του οποίου η ζήτηση αυξάνεται όλο και περισσότερο στην χώρα μας. Είναι σκυλιά γνωστά για την ευφυία τους και τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύσσουν με τους ιδιοκτήτες τους. Η εξωτερική εμφάνισή του και μόνο πείθει ότι μαζί του δεν έχετε να φοβάστε τίποτα.

 

Μία σημαντική και ουσιαστική συμβουλή είναι πως κάθε σκύλος, ανεξαρτήτου ράτσας θα πρέπει να κοινωνικοποιείται σωστά και από πολύ μικρή ηλικία για να μάθει να ξεχωρίζει τους «φίλους» από τον «κίνδυνο». Όποια και να είναι τελικά η επιλογή που θα κάνετε, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Άμα τους δώσετε την απαραίτητη αγάπη και φροντίδα, θα την πάρετε πίσω και με το παραπάνω!

 

Προμηθευτείτε τροφές σκύλου Platinum για να ταΐζετε τον σκυλάκο σας με θρεπτικές τροφές που θα του παρέχουν κάθε απαραίτητο συστατικό που θα συμβάλει στη δύναμη και την όρεξή του για προστασία και φύλαξη.

Μερικοί από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Platinum Hellas
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OJYq6egXav4″]
Τα προϊόντα της Platinum έχουν πιστοποίηση TÜV

Platinum Hellas TIPS
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bAjmzsWwfVE”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5_pVEARfPvU”]
Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου