Σκυλί και παιδί: Γιατί το παιδί χρειάζεται σκύλο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα σκυλιά είναι οι «καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου». Στην πραγματικότητα όμως, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Τα αγαπημένα τετράποδα, πέρα από φίλοι, είναι σύντροφοι, άρρηκτα συνδεδεμένα μέλη μιας οικογένειας, και πάντοτε φέρνουν ένα επίπεδο χαράς μέσα σε ένα σπίτι. Όταν όμως πρόκειται για την συνύπαρξη σκυλιού και παιδιού μέσα σε ένα σπίτι, ορισμένοι γονείς είναι σκεπτικοί. Οι ανησυχίες των γονέων αν και δεν είναι τόσο παράλογες, αγνοούν πολύ σημαντικές θετικές πτυχές της ανύψωσης ενός παιδιού με έναν σκύλο μέσα στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό και ωφέλιμο να μεγαλώνει ένα παιδί με σκύλο:

Τα σκυλιά μπορούν να διδάξουν στα παιδιά την ευθύνη

Ποιος καλύτερος τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά την ευθύνη από το να τα μάθετε να φροντίζουν ένα άλλο ζωντανό ον; Σίγουρα έχει κάποιο βαθμό δυσκολίας αλλά αν καταφέρετε να μάθετε στο παιδί πειθαρχία και ευθύνη, μέσα από την φροντίδα ενός σκύλου, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εκμάθησης.

Τα σκυλιά βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών

Τα σκυλιά μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στην κοινωνικοποίηση ενός παιδιού, αφού έρευνες έχουν αποδείξει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκυλί για κατοικίδιο, έχουν μεγαλύτερη κοινωνική ανάπτυξη συγκριτικά με εκείνα που δεν έχουν σκύλο. Ο σκύλος είναι ο πιο φιλικός σύντροφος που μπορεί να έχει ένα παιδί, γεγονός το οποίο είναι σημαντικό αφού η παιδική ηλικία είναι μια ευαίσθητη φάση της ζωής.

Τα σκυλιά έχουν οφέλη στην υγεία του παιδιού

Έρευνες έχουν δείξει πως τα μωρά που ζουν στο ίδιο σπίτι με ένα σκυλί κατά το πρώτο έτος της ζωής τους είναι κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να είναι υγιή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους, συγκριτικά με τα μωρά που δεν έχουν σκύλο για κατοικίδιο.

Επίσης, σύμφωνα με έρευνες, παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους έχουν περίπου 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λοίμωξη από τα αυτιά και 30% λιγότερες πιθανότητες να χρειαστεί να καταναλώσουν αντιβιοτικά, συγκριτικά με τα παιδιά που δεν έχουν σκύλο.

Τα παιδιά με σκύλους είναι λιγότερο επιρρεπή στις αλλεργίες και διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων

Ενώ ένα παιδί είναι βρέφος και εξακολουθεί να αναπτύσσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, η έκθεση σε αλλεργιογόνα σκυλιών και άλλα βακτήρια που σχετίζονται με σκύλους ενισχύει πραγματικά το ανοσοποιητικό του σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες για μελλοντικές αλλεργίες σε σκύλους.

Τα σκυλιά βοηθούν στη μείωση του στρες για τα παιδιά, ιδιαίτερα στα παιδιά με αυτισμό 

Η καταπραϋντική αίσθηση του χαϊδέματος ενός σκύλου ή μια μεγάλη αγκαλιά, αποτελεί τον πιο θεραπευτικό και ευχάριστο τρόπο διαχείρισης του στρες και του άγχους.

Τα σκυλιά προστατεύουν τα παιδιά και τα κρατούν ασφαλή

Τα σκυλιά κατανοούν ενστικτωδώς την έννοια της “οικογένειας”. Μαθαίνοντας ποια είναι η οικογένειά τους, δεν θα διστάσουν να την προστατεύσουν ανά πάσα στιγμή. Αν και το επίπεδο προστασίας ποικίλλει ανάλογα με τη ράτσα και την εκπαίδευση του κάθε σκυλιού, κανένα σκυλί δεν θα διστάσει να ειδοποιήσει το αφεντικό του μόλις αντιληφθεί πιθανή απειλή ή κίνδυνο. Αν υπάρχει ένας λόγος που σας αποτρέπει να αποφασίσετε την συνύπαρξη παιδιού και σκύλου, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι να υπογραμμίσουν τα πλεονεκτήματα αυτής της συνύπαρξης.

 

Αφού το αποφασίσετε, φροντίστε να παραγγείλετε τροφή σκύλου και λιχουδιές σκύλου, οι οποίες θα του παρέχουν τα απαραίτητα συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του, ώστε να γίνει η καλύτερη παρέα μέσα στο σπίτι.

 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου