Ονόματα σκύλων: Ποια ονόματα να προτιμήσετε για τους αγαπημένους σας φίλους

Αποφασίσατε να γεμίσετε το σπίτι σας και να μεγαλώσετε την οικογένειά σας προσθέτοντας ένα νέο τετράποδο μέλος και το μόνο που σας μένει είναι να αποφασίσετε το όνομα που θα του δώσετε; Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του ονόματος σκύλου, αποτελεί συνήθως σπαζοκεφαλιά. Άλλοι πάλι, ξεκινούν ανάποδα με το θέμα του ονόματος. Πρώτα βρίσκουν το όνομα που θα δώσουν στον σκυλάκο ή την σκυλίτσα τους και μετά από καιρό παίρνουν την απόφαση να φέρουν το νέο χαριτωμένο μέλος στο σπίτι.

Πώς να επιλέξετε το όνομα σκύλου:

Πριν κατασταλάξετε στο όνομα που θα του/της δώσετε, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν σας κάποιους σημαντικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα:

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεται εύκολα το όνομα από τον σκύλο και να μην έχει πολλές συλλαβές. Εάν επιθυμείτε οπωσδήποτε να του δώσετε ένα όνομα με αρκετές συλλαβές, θα ήταν καλό να του δώσετε και ένα δεύτερο όνομα με λίγες συλλαβές για να μπορεί να το κατανοεί ο σκύλος πιο εύκολα. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να του διδάξετε από μικρή ηλικία και τα δύο ονόματα, ώστε να μάθει να ακούει και στα δύο.

Το όνομα που θα επιλέξετε, πρέπει οπωσδήποτε να ταιριάζει τόσο με το φύλο , όσο με τη μέγεθος και την ράτσα του νέου σας φίλου. Σίγουρα έχετε συναντήσει οικογένειες με μικρόσωμα σκυλιά που έχουν μεγαλοπρεπή ονόματα όπως Μπετόβεν ή οικογένειες με μεγαλόσωμα σκυλιά που τα φωνάζουν Ζουζού.

Το όνομα σκύλου είναι σημαντικό να μην είναι αστείο, προκλητικό, και να μην κάνει εσάς τους ίδιους να αισθάνεστε άβολα όταν προσφωνείτε τον τετράποδο φίλο σας μπροστά σε αγνώστους.

Για εσάς που δύσκολα καταλήγετε σε αποφάσεις, ίσως η μελέτη του χαρακτήρα του σκύλου σας βοηθήσει για την σωστή επιλογή ονόματος.

Τέλος, σημαντικό είναι επίσης να αποφύγετε ονόματα που θυμίζουν παραγγέλματα και εντολές, γιατί είναι επόμενο να προκαλέσουν ταραχή και ανησυχία στον σκύλο ή την σκυλίτσα σας.

Έξυπνα ονόματα σκύλου:

Σύμφωνα με έρευνες, έξυπνα ονόματα σκύλων, θεωρούνται εκείνα που προφέρονται εύκολα αναγνωρίζονται και απομνημονεύονται πιο εύκολα από τους σκύλους. Ακόμα πιο εύκολα, απομνημονεύονται τα ονόματα που περιέχουν φωνήεντα Α, Ο, Η, Ι και Ε. Τα σκυλάκια μαθαίνουν πολύ εύκολα να ακούνε σε μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα ονόματα όπως  Ήρα ή Άρης, συγκριτικά με τα πολυσύλλαβα ονόματα όπως Αγαμέμνονας.

Ιδιαίτερα αγαπημένα και έξυπνα θεωρούνται τα ονόματα σκύλων που παραπέμπουν σε ονόματα σκύλων από ταινίες, όπως για παράδειγμα Μπετόβεν, Ρεξ ή Λάση, ονόματα σκύλων από καρτούν, όπως Γκούφι, Μίκι και Πλούτο.


Μην καταλήξετε στο όνομα βιαστικά, προτού λάβετε υπόψιν σας όλα όσα προαναφέρθηκαν. Παρ ‘ όλα αυτά, πρέπει να το αποφασίσετε αρκετά νωρίς για να μάθει ο φίλος να ακούει στο όνομά του.

 

Όποιο όνομα σκύλου και να επιλέξετε τελικά, οι super premium και ολιστικές τροφές σκύλου Platinum, εγγυόνται να παρέχουν στον σκύλο σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί σωστά.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου