Βλέννα στα κόπρανα του σκύλου, αιτίες και αντιμετώπιση!

ΒΛΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΣΚΥΛΟΥ PLATINUM ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Τα κακά του σκύλου σας μπορούν πραγματικά να σας πουν πολλά για την υγεία του. Επομένως, πριν τα μαζέψετε, ρίξτε πάντα μια γρήγορη ματιά για να βεβαιωθείτε ότι τα κακά του σκύλου σας φαίνονται φυσιολογικά.

Εάν δείτε βλέννα στα κόπρανα του σκύλου σας, μάθετε τι μπορεί να την προκαλεί και πότε πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΒΛΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ;

Λίγη βλέννα στα κόπρανα ενός σκύλου δεν είναι λόγος πανικού και υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στο σπίτι. Φροντίστε να αναφέρετε αυτά τα περιστατικά στην επόμενη επίσκεψή σας στον κτηνίατρο.

Οι υπερβολικές ποσότητες βλέννας στα κόπρανα του σκύλου σας μπορεί να υποδηλώνουν μια ιατρική κατάσταση που χρειάζεται κτηνιατρική φροντίδα. Εάν βλέπετε συνεχώς βλέννα στα κόπρανα του σκύλου σας ή βλέπετε πολλή βλέννα, ακόμα κι αν είναι μόνο σε μία περίπτωση, τότε πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας.

Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας εάν ο σκύλος σας είναι πολύ νέος ή πολύ μεγάλος ή έχει μια προϋπάρχουσα πάθηση. Για αυτούς τους σκύλους, η πτώση της υγείας μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, επομένως θα πρέπει να ενημερώσετε τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατόν οποιεσδήποτε αλλαγές παρατηρήσετε.

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Εάν ο σκύλος σας έχει μόνο λίγη περίσσεια βλέννας στα κόπρανα του αλλά κατά τα άλλα αισθάνεται καλά (τρώει καλά, είναι χαρούμενος, δραστήριος, χωρίς διάρροια κ.λπ.), μπορείτε να δοκιμάσετε να θεραπεύσετε την πάθηση στο σπίτι.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μερικές φορές η μετάβαση σε μια ιδιαίτερα εύπεπτη δίαιτα ή η προσθήκη επιπλέον φυτικών ινών στη διατροφή τους θα βοηθήσει.

Το βραστό κοτόπουλο από λευκό κρέας (χωρίς πέτσα ή κόκαλα), λευκό ρύζι και ένα κουταλάκι του γλυκού (ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου) κονσερβοποιημένη κολοκύθα είναι μια καλή, σπιτική επιλογή που μπορείτε να ταΐσετε με ασφάλεια τον σκύλο σας για λίγες μέρες.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Μια μικρή ποσότητα βλέννας στα κόπρανα – σε έναν κατά τα άλλα υγιή σκύλο – δεν απαιτεί θεραπεία με φάρμακα, αλλά ένα προβιοτικό συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Αναζητήστε προβιοτικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σκύλους.

ΠΟΤΕ Η ΒΛΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ;

Είναι ώρα για ραντεβού με κτηνίατρο εάν ο σκύλος σας έχει μη φυσιολογικές ποσότητες βλέννας στα κόπρανα του για μεγάλο χρονικό διάστημα ή εάν ο σκύλος σας έχει επιπλέον συμπτώματα, όπως:

 • Κακή όρεξη
 • Απώλεια βάρους
 • Εμετός
 • Διάρροια

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Ο κτηνίατρός σας θα πάρει ένα πλήρες ιστορικό υγείας και θα πραγματοποιήσει φυσική εξέταση. Μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσουν κάποιο συνδυασμό των παρακάτω δοκιμών:

 • Εξετάσεις κοπράνων
 • Αιμοληψία
 • Μια ανάλυση ούρων
 • Ακτινογραφίες κοιλίας ή/και υπερηχογράφημα
 • Ενδοσκόπηση
 • Βιοψία του εντερικού σωλήνα

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η κατάλληλη θεραπεία θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων και την τελική διάγνωση του σκύλου σας. Αυτές είναι μερικές από τις πιο κοινές διαταραχές που προκαλούν βλέννα στα κόπρανα του σκύλου:

Εντερικές λοιμώξεις

Τα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες μπορούν όλα να μολύνουν το γαστρεντερικό σύστημα (GI) του σκύλου.

Με γαστρεντερικές λοιμώξεις, τα περισσότερα σκυλιά θα αναπτύξουν επίσης διάρροια, έμετο, απώλεια όρεξης ή άλλα συμπτώματα εκτός από βλέννα στα κόπρανα. Θα είναι απαραίτητα υποστηρικτική φροντίδα και φάρμακα που αντιμετωπίζουν τη λοίμωξη.

Παράσιτα

Οι μαστίγιοι, οι ταινίες, η γιάρδια και άλλα εντερικά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν βλέννα στα κόπρανα ενός σκύλου.

Μια εξέταση κοπράνων μπορεί να προσδιορίσει τον τύπο του παρασίτου που υπάρχει και ένα κατάλληλο αποπαρασιτικό φάρμακο θα πρέπει να φροντίσει για το πρόβλημα.

Διατροφική διαταραχή

Όταν ένας σκύλος τρώει κάτι ασυνήθιστο, μπορεί να διαταράξει τον γαστρεντερικό σωλήνα του και να προκαλέσει βλέννα στα κόπρανα του. Οι ήπιες περιπτώσεις επιλύονται με λίγο χρόνο.

Πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν φάρμακα για τον έλεγχο του εμέτου και της διάρροιας, αντιβιοτικά, θεραπεία υγρών, διατροφική υποστήριξη και μερικές φορές χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ξένου υλικού.

Αλλαγή στη δίαιτα/Ανεπιθύμητη τροφική αντίδραση

Μια απότομη αλλαγή στη διατροφή μπορεί να οδηγήσει σε βλέννα στα κόπρανα ενός σκύλου. Η επιστροφή στο αρχικό φαγητό και στη συνέχεια η αργή ανάμειξη αυξανόμενων ποσοτήτων του νέου φαγητού στο παλιό συνήθως θα λύσει το πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ευθύνεται μια τροφική αλλεργία/δυσανεξία. Μπορεί να χρειαστεί να μεταβείτε σε μια θεραπευτική δίαιτα, όπως μια υποαλλεργική τροφή.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Το άγχος θεωρείται ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις εξάρσεις του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Η θεραπεία περιλαμβάνει ανακούφιση από το στρες, διατροφικές αλλαγές και φάρμακα (σουλφασαλαζίνη, για παράδειγμα) που μειώνουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων ενός σκύλου.

Φλεγμονώδεις Διαταραχές

Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) μπορεί να προκαλέσει βλέννα στα κόπρανα, αλλά συνήθως συνοδεύεται από απώλεια βάρους, έμετο ή διάρροια. Η θεραπεία με αλλαγές διατροφής και μερικές φορές ανοσοκατασταλτικά φάρμακα θα πρέπει να μειώσει τα συμπτώματα του σκύλου έστω και προσωρινά.

Καρκίνος

Ο καρκίνος του γαστρεντερικού σωλήνα μπορεί να προκαλέσει βλέννα στα κόπρανα.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή παρηγορητική θεραπεία.

Οξύ Αιμορραγικό Διάρροιο Σύνδρομο (AHDS)

Όταν τα κόπρανα ενός σκύλου περιέχουν πολύ αίμα και βλέννα (συχνά περιγράφεται σαν να μοιάζει με μαρμελάδα βατόμουρο), το AHDS – επίσης γνωστό ως αιμορραγική γαστρεντερίτιδα – μπορεί να ευθύνεται.

Η θεραπεία περιλαμβάνει υποστηρικτική φροντίδα, φάρμακα κατά της ναυτίας, θεραπεία με υγρά και αντιβιοτικά.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων που παίρνει ο σκύλος σας. Μάθετε πότε θέλουν να δουν το σκυλί σας για έλεγχο προόδου και ποιον πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας του.

Πιθανές επιπλοκές που πρέπει να προσέξετε

Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του σκύλου σας, ιδιαίτερα εάν ο σκύλος σας εμφανίζει επιδείνωση συμπτωμάτων όπως:

 • Λήθαργος ή κατάθλιψη
 • Κακή όρεξη
 • Έμετος ή διάρροια (ειδικά εάν είναι σκούρο/πίσσα ή περιέχει φρέσκο αίμα)
 • Πόνος

Θυμηθείτε, τα σκυλιά που είναι πολύ μικρά ή πολύ ηλικιωμένα ή αυτά που έχουν προϋπάρχουσες παθήσεις υγείας μπορεί γρήγορα να αρρωστήσουν πολύ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε και να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: https://www.petmd.com/dog/conditions/digestive/how-treat-mucus-stool-dogs Αν θέλεις, λοιπόν, να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την σωστή διατροφή και συμπεριφορά του τετράποδου φίλου σου και να μαθαίνεις πρώτος ή πρώτη τα νέα, κάνε εγγραφή στο newsletter μας ή επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο 215 215 97 97 και η εξειδικευμένη ομάδα μας θα χαρεί να σε καθοδηγήσει. 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου