Μικρόσωμα σκυλιά κατάλληλα για σπίτι

Η απόφαση να μεγαλώσει η οικογένεια κατά ένα νέο τετράποδο μέλος, μόνο θετική ενέργεια, χαρά και χαμόγελα μπορεί να φέρει σε ένα σπίτι. Η σωστή επιλογή ενός σκύλου όμως, πρέπει να είναι μια απόλυτα συνειδητή επιλογή. Γι’ αυτό τον λόγο, πριν την απόκτηση του, είναι σημαντικό να έχει γίνει η απαραίτητη μελέτη, ώστε η τελική επιλογή να ταιριάζει τόσο με τις συνθήκες διαβίωσης μέσα στο σπίτι, όσο με τον τρόπο ζωής της οικογένειας, καθώς και με το μέγεθος της κατοικίας. Αυτό θα βοηθήσει τόσο την οικογένεια να προσαρμοστεί σωστά στους νέους «ρυθμούς» του σπιτιού, όσο και τον ίδιο τον σκύλο να ζήσει σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Αν μένετε σε μεγάλο σπίτι, έχετε μεγαλύτερη γκάμα επιλογής σκύλου, ενώ αν κατοικείτε σε διαμέρισμα, τότε τα μικρόσωμα σκυλιά για σπίτι αποτελούν πιο ιδανική επιλογή.

Ποιες ράτσες μικρόσωμων σκυλιών είναι κατάλληλες για διαμέρισμα;

Yorkshire Τerrier

Τα συγκεκριμένα σκυλάκια είναι πολύ φιλικά και εύθυμα. Είναι σκυλιά που παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση και στέκονται «κομψά» στον χώρο. Έχουν πυκνό και μακρύ τρίχωμα, άρα χρειάζονται περιποίηση καθημερινά από τα μέλη της οικογένειας. Λίγα μόνο λεπτά αρκούν. Ωστόσο, δεν αλλάζει τρίχωμα όπως πολλές άλλες ράτσες σκυλιών και αποτελεί ράτσα μικρόσωμου σκύλου που δεν μαδάει.

Maltsese

Μικρόσωμα σκυλάκια με φουντωτό και πυκνό λευκό τρίχωμα. Είναι σκυλιά ευγενικά και χαριτωμένα. Και αυτά τα σκυλάκια έχουν τρίχωμά που χρειάζεται περιποίηση καθημερινά. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό το σκυλάκι αλλάζει τρίχωμα και δεν αφήνει τρίχες στο σπίτι.

Chihuahua

Μικρό, πολύ χαριτωμένο και γοητευτικό σκυλάκι που θεωρείται ο κατάλληλος σκύλος για διαμερίσματα. Δεν έχει φουντωτό τρίχωμα, γεγονός το οποίο σημαίνει πως είναι ένα μικρόσωμο σκυλί που δεν μαδάει, καθώς επίσης ότι το τρίχωμά του και δεν μαδάει.

Pekingese

Πιστό και στοργικό σκυλάκι, το οποίο χαρακτηρίζεται από ανεξαρτησία. Για την περιποίηση του τριχώματός του, χρειάζεται να αφιερώνετε μόνο λίγα λεπτά την εβδομάδα.

Cavalier King Charles Spaniel

Το σκυλάκι αυτό είναι αρκετά δραστήριο και θεωρείται το πλέον κατάλληλο κατοικίδιο για οικογένεια, αφού είναι πολύ φιλικό με τα παιδιά. Το τρίχωμά του είναι απαλό και χρειάζεται την περιποίησή σας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Υπάρχει αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών μικρόσωμων σκυλιών για σπίτι που μπορούν να ταιριάξουν με τον τρόπο ζωής και τις προτεραιότητες του εκάστοτε σπιτιού. Εσείς που κατοικείτε σε διαμέρισμα, προτιμήστε μικρόσωμα σκυλιά για το σπίτι σας. Για εσάς που δεν επιθυμείτε να καθαρίζετε καθημερινά τα έπιπλα και τους καναπέδες σας, προτιμήστε μικρόσωμα σκυλιά για σπίτι που δεν μαδάνε. Η απόκτηση σκύλου, πρέπει να γίνεται συνειδητά και ώριμα, αναφορικά με το αν είναι σε θέση ο ιδιοκτήτης να φροντίζει και να αγαπάει το σκυλάκι καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

Για κάθε ράτσα μικρόσωμου σκύλου που θα επιλέξετε, oι super premium και ολιστικές της Platinum, θα του προσφέρουν κάθε απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξή του.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου