Λιχουδιές Σκύλων: Πότε και Πώς Πρέπει να Δίνονται

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου ξέρει ότι έρχονται στιγμές που ο σκύλος του κάνει κάτι υπέροχο που αξίζει επιβράβευση. Χάδια, αγκαλιές και φυσικά λιχουδιές σκύλων είναι πρώτα στη λίστα. Ο σκύλος σας το ξέρει και επιδιώκει κάθε ευκαιρία για να χαρεί κάθε μέθοδο επιβράβευσης.

Πέρα από έναν ακόμη τρόπο να δείξετε στον σκύλο σας πόσο τον αγαπάτε, μια λιχουδιά μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση σκύλου και να επιταχύνει τη διαδικασία, εφόσον χρησιμοποιείται σωστά.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς και πότε να επιβραβεύετε τον καλύτερό σας φίλο, αλλά και τι να προσέξετε στην επιλογή της κατάλληλης λιχουδιάς.

Λιχουδιές Σκύλων για Ήρεμη Συμπεριφορά

Ποτέ μην επιβραβεύετε τον σκύλο σας όταν είναι ενθουσιασμένος και υπερκινητικός. Αυτό θα οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα και κάθε φορά που θα θέλει νόστιμες λιχουδιές σκύλων, θα προκαλεί ζημιές και αναστάτωση. Αντ’ αυτού, αφήστε τον σκύλο σας να μυρίσει το σνακ και περιμένετε έως να ηρεμήσει εντελώς. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή να τον επιβραβεύσετε.

Η Κατάλληλη Χρονική Στιγμή

Προσπαθήστε να δίνετε κάθε λιχουδιά ανάμεσα στα γεύματα του σκύλου σας, και όχι μετά ή πριν το κυρίως γεύμα της μέρας. Έτσι, θα εκτιμηθεί περισσότερο και θα έχει μεγαλύτερη σημασία. Αν η λιχουδιά είναι σημαντικό κομμάτι στην εκπαίδευση σκύλου, τότε αυτός ο κανόνας πρέπει να τηρείται πάντοτε.

Πριν την επιβράβευση, σιγουρευτείτε ότι ο σκύλος σας είναι σε μια ήρεμη, καθιστή θέση και ότι η εντολή που θα δώσετε ‘κάτω’ γίνεται ήρεμα χωρίς να τον αναστατώσετε ή να τον ανησυχήσετε.

Επειδή είναι λιχουδιά, αυτό δε σημαίνει και ότι πρέπει να είναι ανθυγιεινή για τον σκύλο σας. Επιλέξτε προσεκτικά λιχουδιές σκύλων που είναι εύγευστες και συγχρόνως θρεπτικές για τον φίλο σας.

Κατά βάση, το σνακ για σκύλους πρέπει να είναι πλούσιο σε κρέας, κοτόπουλο, αρνί και συκώτι. Θα πρέπει επίσης να περιέχει λαχανικά και βότανα τα οποία συντελούν σημαντικά στην καλή υγεία του σκύλου σας.

Αποφύγετε να τον επιβραβεύσετε με ανθρώπινες λιχουδιές, όπως σοκολάτα, η οποία στην πραγματικότητα αρρωσταίνει τον σκύλο σας.

Οι λιχουδιές για σκύλους εξυπηρετούν δυο σκοπούς. Ο ένας είναι να δείξετε στον σκύλο σας την αγάπη σας. Ο άλλος είναι να επιβραβεύσετε συμπεριφορές και να βοηθήσετε στην εκπαίδευση σκύλου. Συνεπώς, προσπαθήστε να τις δίνετε μετά από άσκηση και με συνέπεια στον χρόνο και τη διαδικασία που ακολουθείτε. Διαφορετικά, θα μπερδέψετε τον σκύλο σας και θα προκαλέσετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

Οι λιχουδιές για σκύλους της Platinum αποτελούν τον ιδανικό και πιο υγιή τρόπο επιβράβευσης του σκύλου σας. Είναι εξαιρετικά εύγευστες ενώ περιέχουν κρέας, λαχανικά και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο μικρός σας φίλος!

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη διατροφή του σκύλου μου και θέλω να το λύσω

  Καλάθι Αγορών
  Σύνδεση

  Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

  Κατάστημα
  0 προϊόντα Καλάθι
  Ο λογαριασμός μου