Συχνά Λάθη στη Διατροφή Σκύλου και πως να τα Αποφύγετε

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης είναι η διατροφή σκύλου. Ακούγονται και γράφονται τόσα πολλά σχετικά, που είναι λογικό κάθε άνθρωπος να χαθεί και να μπερδευτεί. Αναλύοντας τα πιο σοβαρά θέματα γύρω από την τροφή σκύλου, μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει και τι δεν πρέπει να ταΐζετε τον πιστό σας φίλο.

 

Μαγειρευτά Φαγητά

Πολλοί ιδιοκτήτες θεωρούν ότι τα μαγειρευτά φαγητά κάνουν καλό στον σκύλο τους, κυρίως λόγω της θετικής του ανταπόκρισης. Παρόλο που ο σκύλος σας χρειάζεται επιπλέον πηγές πρωτεϊνών, αυτή δεν είναι η σωστή λύση, καθώς μπορεί να προκαλέσει πολλά θέματα, όπως:

 • Πρόβλημα στην οδοντοστοιχία
 • Εντερικές διαταραχές
 • Πεπτική δυσκολία
 • Τάση προς παχυσαρκία

 

Γάλα και Σοκολάτα

Το γάλα είναι απαραίτητο σαν τροφή σκύλου, τους πρώτους μήνες της ζωής του. Όταν το κουτάβι σας δεν θηλάζει, τότε πρέπει να του δώσετε υποκατάστατο μητρικού και σε καμία περίπτωση αγελαδινό ή οποιοδήποτε άλλο είδος που καταναλώνετε εσείς.

Φυσικά, ούτε λόγος για σοκολάτα, η οποία αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία του, με κύρια συμπτώματα τον εμετό, τον έντονο ερεθισμό και τον πόνο.

 

Σωστή Δοσολογία

Η ποσότητα που καταναλώνει ο σκύλος σας είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα, η δοσολογία τροφής κουταβιού είναι πάντα διαφορετική από έναν ενήλικα σκύλο, και πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη. Μην ταΐζετε υπερβολικά τον σκύλο σας και φροντίστε να συμβουλεύεστε πάντοτε τη δοσολογία τροφής κουταβιού ή ενήλικα σκύλου από την ίδια τη τροφή.

 

Σκυλοτροφές και Ξηρή Τροφή

 

Όταν επιλέγετε σκυλοτροφές είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ακριβώς ψάχνετε. Αρχικά, η τροφή σκύλου πρέπει να είναι ωφέλιμη και ποιοτική, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα κρεατάλευρα. Επί της ουσίας, ψάχνετε μια τροφή που περιέχει τόσα θρεπτικά συστατικά, που θα ήταν κατάλληλη ακόμη και για τον άνθρωπο. Κρέας, πατάτες, λαχανικά και βότανα πρέπει να περιέχονται στην καθημερινή διατροφή σκύλου.

 

Γι’ αυτό το λόγο, η ξηρή τροφή Platinum προσφέρει μια ολιστική λύση για τη διατροφή του σκύλου σας, περιέχοντας φυσικά προϊόντα τα οποία βοηθούν στη σωστή και υγιή ανάπτυξη του πιο πιστού σας φίλου.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη διατροφή του σκύλου μου και θέλω να το λύσω

  Καλάθι Αγορών
  Σύνδεση

  Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

  Κατάστημα
  0 προϊόντα Καλάθι
  Ο λογαριασμός μου