Γαύγισμα Σκύλου: Τι μπορεί να σημαίνει σε κάθε περίπτωση

Πόσες φορές μέσα στην ημέρα ανεξαρτήτως ώρας και συνθηκών το σκυλάκι σας γαυγίζει σαν να θέλει κάτι να εκφράσει; Σίγουρα πολλές! Πόσες από αυτές τις φορές το γαύγισμα του σκύλου σας δεν έχει ξεκάθαρη ερμηνεία για εσάς; Μετά βεβαιότητας αρκετές! Το γαύγισμα σκύλου είναι η φωνητική επικοινωνία των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και μπορεί να σημαίνει διάφορα πράγματα ανάλογα με την εκάστοτε στιγμή και περίσταση.

Τι μπορεί να σημαίνει το γαύγισμα σκύλου;

Οι σκύλοι μπορούν και αλλάζουν τον ήχο του γαυγίσματός τους προκειμένου να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Κάθε γαύγισμα σκύλου μπορεί να έχει άλλη ένταση, άλλη χρονική διάρκεια, διαφορετικό τονισμό, ακόμα και αν για εμάς τους ανθρώπους ακούγεται το ίδιο.

Ένα από τα πιο συχνά και γνωστά γαυγίσματα είναι το λεγόμενο γαύγισμα της «περιοχής», την ώρα δηλαδή που κάποιος πλησιάζει τον χώρο του σκύλου, είτε είναι άνθρωπος είτε είναι ζώο, η αντίδρασή του είναι ένα δυνατό και έντονο γαύγισμα με σκοπό να τονίσει την παρουσία του στον χώρο.

Ένα άλλο είδος γαυγίσματος το οποίο είναι πιο ήπιο από το παραπάνω γαύγισμα, είναι το λεγόμενο γαύγισμα της «ανησυχίας». Το γνωστό και συχνό γαύγισμα που ακολουθεί μετά το άκουσμα ενός παράξενου και τρομακτικού ήχου ή θορύβου που κάνει τον αγαπημένο σας φίλο να ανησυχεί.

To γαύγισμα «επαίτης» αποτελεί διαφορετικό είδος γαυγίσματος, αφού είναι το γαύγισμα που κάνει ο σκύλος μας με σκοπό να ζητήσει λίγο παραπάνω από την προσοχή μας. Σίγουρα θα έχετε προσέξει πως μερικές φορές το σκυλάκι σας γαυγίζει επειδή περιμένει από εσάς είτε να του κάνετε λίγα παραπάνω χάδια, είτε να του αφιερώσετε έξτρα χρόνο για παιχνίδι, είτε επειδή επιζητά μια λιχουδιά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ενδώσετε στο γαύγισμα του σκύλου, αφού έτσι του μαθαίνετε να γαυγίζει με σκοπό να πετύχει αυτό που επιθυμεί κάθε φορά.

Ακολουθεί το γαύγισμα «χαράς» το οποίο συνδυάζεται με το κούνημα της ουράς και έχει σκοπό να επικοινωνήσει την χαρά του όταν φτάνετε στο σπίτι ή όταν αντιλαμβάνεται πως έφτασε η ώρα για παιχνίδι.

Τελευταίο στην σειρά έρχεται το γαύγισμα «σύγχυσης», το γαύγισμα δηλαδή που θέλει να επικοινωνήσει ότι θέλει να του βγάλετε το λουρί για να τρέξει ελεύθερος ή να νιώθει ελεύθερος να προσεγγίσει άλλους σκύλους.

Όποιος και να είναι ο λόγος που προκαλεί το γαύγισμα του αγαπημένου σας φίλου, μία λιχουδιά σκύλου της Platinum θα τον καθησυχάσει με τον κατάλληλο τρόπο αφού θα του γεμίσει το στόμα με τη νοστιμότερη γεύση τροφής που θα μπορούσε να γευτεί.

Μερικοί από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Platinum Hellas
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OJYq6egXav4″]
Τα προϊόντα της Platinum έχουν πιστοποίηση TÜV

Platinum Hellas TIPS
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bAjmzsWwfVE”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5_pVEARfPvU”]
Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου