Τα πιο έξυπνα σκυλιά: Ποια είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά

Παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας μπορεί να καθίσει όταν του το ζητήσετε, θα σας ακολουθήσει όταν φωνάξετε το όνομά του ή θα φέρει το παιχνίδι του πίσω σε εσάς όταν του πείτε «τρέξε να πιάσεις την μπάλα σου»; Εάν συμβαίνουν τα παραπάνω, τότε σίγουρα θεωρείτε πως η οικογένειά σας ολοκληρώνεται με ένα πανέξυπνο τετράποδο μέλος, έναν έξυπνο σκύλο. Πράγματι, υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων οι οποίες έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και μπορούν ευκολότερα από άλλες να υπακούν σε εντολές και να εκπλήσσουν ευχάριστα τα αφεντικά τους.

Ο νευροψυχολόγος Σ. Κόρεν στο βιβλίο του «Η Νοημοσύνη των Σκύλων», υποστηρίζει ότι τα σκυλιά έχουν 3 δείκτες νοημοσύνης: Ενστικτώδης, Προσαρμοστική και Εργατική. Συγκεκριμένα, η Ενστικτώδης νοημοσύνη σχετίζεται με την ικανότητα ενός σκύλου να κάνει όσα του προσφέρονται από την φύση. Η Προσαρμοστική νοημοσύνη αναφέρεται στις όποιες ενέργειες μπορεί να μάθει ένα σκύλος μόνος του. Τέλος, η Εργατική νοημοσύνη, έχει να κάνει με την ικανότητα του σκύλου να εκπαιδεύεται και να μαθαίνει από εμάς τους ανθρώπους.

Επομένως, έχουμε για εσάς μία λίστα η οποία θα σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν έξυπνο φίλο με τον οποίο πέρα από μπόλικες ώρες τρελού παιχνιδιού, θα ζήσετε εμπειρίες ζωής που πολλοί θα ζήλευαν. Έχουμε και λέμε λοιπόν..

Γερμανικός Ποιμενικός

Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή της συγκεκριμένης ράτσας σκύλου σε μεγάλο αριθμό αστυνομικών ταινιών, σίγουρα δεν είναι τυχαία. Εκτός από προστατευτικότητα, πίστη στα αφεντικά τους και φιλικότητα με τα μικρά παιδιά, τα σκυλιά αυτά χαρακτηρίζονται και για την ευφυία τους.

Golden Retriever

Ίσως μία από τις πιο χαριτωμένες ράτσες σκύλων, η οποία χαρακτηρίζεται από την ατέρμονη αγάπη για την οικογένειά του, και έχει  από την φύση της τη δυνατότητα να μαθαίνει πολύ γρήγορα και ουσιαστικά. Σε πολλές περιπτώσεις, τα συγκεκριμένα σκυλιά χρησιμοποιούνται για διασώσεις ή σαν σκύλοι-οδηγοί για άτομα με ειδικές ανάγκες, γεγονός το οποίο υπογραμμίζει τον συνδυασμό τρυφερότητας και εξυπνάδας που τα διακατέχει.

Labrador Retriever

Αυτό το σκυλί οικογένειας είναι η δημοφιλέστερη ράτσα σκύλων στην Αμερική και σαφώς το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Σκυλιά που χαρακτηρίζονται από στοργικότητα, ενέργεια και διακρίνονται για την ευκινησία τους, καθώς και για το πόσο καλοί «κολυμβητές» είναι.

Rottweiler

Μία ράτσα σκύλου η οποία λόγω ονόματος και όψης μας φέρνει στο μυαλό ένα σκυλί προστατευτικό με το οποίο νιώθει κανείς ασφάλεια. Το προαναφερόμενο γεγονός αποτελεί τον λόγο για τον οποίο επιλέγονται τόσο για αστυνομικές επιχειρήσεις , όσο και για σκυλιά φρουράς. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα υπάκουα σκυλιά και πρόκειται για μία ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη ράτσα.

Papillon

Τι και αν μπροστά στα προαναφερόμενα σκυλιά, φαντάζει ένα μικροσκοπικό παιχνιδιάρικο σκυλί με πεταχτά αυτιά, θεωρείται μία αρκετά έξυπνη ράτσα σκύλου. Είναι πολύ ευκίνητα και λόγω αυτού, θεωρούνται πολύ ισχυρά σκυλιά. Αν και λόγω του μεγέθους τους είναι ιδανικά σκυλιά για διαμέρισμα, εκείνα προτιμούν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να τρέχουν ολημερίς.

Shetland sheepdog

Μία από τις πιο υπάκουες ράτσες σκύλων οι οποίες προπονούνται αρκετά εύκολα και διακρίνονται για την ευαισθησία και την ευκινησία τους, γι’ αυτό τον λόγο αποτελούν έξυπνα σκυλιά ιδανικά για οικογένεια.

Doberman

Tα έξυπνα Doberman είναι δυνατά σκυλιά που χαρακτηρίζονται από ευφυΐα, ευκινησία και υπακοή.  Θεωρούνται από τις πιο προστατευτικές ράτσες παγκοσμίως και είναι πάντοτε σε ετοιμότητα να προστατεύσουν τα πρόσωπα που αγαπούν.

Caniche

Τα συγκεκριμένα σκυλιά δε βρίσκονται τυχαία στις υψηλότερες θέσεις της κατηγορίας: έξυπνα σκυλιά. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, μαζί με τον Γερμανικό Ποιμενικό και τα Μπόρντερ Κόλεϊ έχουν δείκτη ευφυΐας αντίστοιχη με εκείνο ενός μικρού παιδιού 2,5 ετών.

 

Σίγουρα η λίστα με τα έξυπνα σκυλιά δεν περιορίζεται στα σκυλιά που αναφέρθηκαν, αφού υπάρχουν και άλλες ράτσες οι οποίες είναι από την φύση τους «έξυπνες». Aν μάλιστα εκπαιδευτούν σωστά και στην κατάλληλη ηλικία, μπορεί να γίνουν τα πιο έξυπνα σκυλιά!

Όποιον σκύλο και να αποφασίσετε να στελεχώσει την οικογένειά σας τελικά, φροντίστε να του δώσετε την αγάπη, την φροντίδα και την τρυφερότητα που του αξίζει, αφού κάθε σκυλάκι είτε έξυπνο είτε όχι, την χρειάζεται! Μία λιχουδιά σκύλων Platinum, πάντα μπορεί να εκδηλώσει ακόμα περισσότερο την αγάπη σας!

 

Μερικοί από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Platinum Hellas
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=OJYq6egXav4″]
Τα προϊόντα της Platinum έχουν πιστοποίηση TÜV

Platinum Hellas TIPS
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=bAjmzsWwfVE”]
[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5_pVEARfPvU”]
Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου