Εμβόλια Σκύλου και Εμβόλια Κουταβιού: Τι πρέπει να Γνωρίζετε

Όταν καλωσορίζετε στο σπίτι σας έναν νέο σκύλο, πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτείτε την ασφάλεια και την υγεία του. Τα εμβόλια σκύλου πρέπει να είναι η πιο σημαντική προτεραιότητά σας. Έτσι, φροντίζετε τον σκύλο σας, αλλά και την οικογένειά σας. Παρακάτω θα βρείτε τα σημαντικότερα εμβόλια αλλά και τη φροντίδα που χρειάζεται να παρέχετε στον σκύλο σας, πριν και μετά.

Εμβόλια κουταβιού 45-60 ημερών

Το πρώτο εμβόλιο αφορά στον τύφο και πρέπει να γίνει την 45η μέρα από τη γέννηση του κουταβιού. Έπειτα, όταν το σκυλάκι σας γίνει 60 ημερών πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσετε σχετικά με πολλαπλά εμβόλια κουταβιού. Αυτά περιλαμβάνουν τύφο, λεπτοσπείρωση, morva και λοιμώδη ηπατίτιδα. Η τροφή σκύλου θα πρέπει να είναι ελαφριά πριν την επίσκεψη στον κτηνίατρο και να μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε καλά το κουτάβι σας με άφθονο νερό μόλις επιστρέψετε.

Εμβόλια σκύλου 21 ημέρες μετά

Τα δυο επόμενα εμβόλια αφορούν 21 ημέρες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό. Ο επόμενος κύκλος είναι 21 ημέρες μετά από τον προηγούμενο. Αυτός ο εμβολιασμός περιλαμβάνει ακριβώς τα ίδια εμβόλια, μαζί με το γνωστό αντιλυσσικό εμβόλιο. Και πάλι, πρέπει να φροντίσετε ο σκύλος σας να έχει φάει και να έχει πιει αρκετό νερό.

Προαιρετικά Εμβόλια Σκύλου

Πέρα από τα υποχρεωτικά εμβόλια σκύλου υπάρχουν και κάποια άλλα τα οποία είναι προαιρετικά, ωστόσο είναι πολύ απαραίτητα για τη σωστή προστασία του σκύλου σας από κάθε ασθένεια. Τα εμβόλια αυτά είναι το εμβόλιο για την Bordetella bronchiseptica, το εμβόλιο της λεϊσμανίωσης και το εμβόλιο για τα δερματόφυτα.

Μεγαλώνοντας, ο σκύλος σας θα χρειάζεται έναν μόνο εμβολιασμό ετησίως.

Τροφή σκύλου και Εμβολιασμός

Είναι σημαντικό ο σκύλος σας να έχει τραφεί σωστά πριν τον εμβολιασμό, καθώς μπορεί να παρατηρήσετε προσωρινή απώλεια όρεξης, τις ώρες που θα ακολουθήσουν. Φροντίστε να του δώσετε τροφή σκύλου, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες η οποία θα τον βοηθήσει να ανακάμψει και να αποκτήσει την ενέργεια που χρειάζεται.

Τα εμβόλια σκύλου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της υγείας του, και δεν πρέπει ποτέ να τα αμελείτε ή να τα καθυστερείτε. Επικοινωνήστε σήμερα με τον κτηνίατρο σας για να ενημερωθείτε για περαιτέρω ενέργειες που ενδεχομένως πρέπει να κάνετε.

Η Platinum Hellas προσφέρει πάντοτε υλιστικό τρόπο διατροφής σκύλου, για να μπορείτε να παρέχετε στον πιστό σας φίλο απαραίτητα συστατικά και υπέροχη γεύση!

 

σμυβουλος-τροφης platinum-τροφες δωρεαν-τροφη

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου