Νέος Σκύλος στο Σπίτι: Βασικά Tips Συμβίωσης & Εκπαίδευση Σκύλου

Πήρατε την απόφαση να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι. Ακόμη και αν δεν είχατε ποτέ ξανά, γνωρίζετε ήδη ότι η εκπαίδευση σκύλου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Από την πρώτη στιγμή που έρχεται στο σπίτι ο καινούργιος σας φίλος, πρέπει να φροντίσετε στη σωστή του εκπαίδευση. Η βασική εκπαίδευση σκύλου είναι κάτι που μπορείτε να ολοκληρώσετε στο σπίτι, χωρίς τη συμβολή επαγγελματία εκπαιδευτή.

Μην ξεχνάτε ότι η αίσθηση της ασφάλειας είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό περιορίστε τουλάχιστον τις πρώτες μέρες τις φωνές χαράς και φυσικά τη διάθεσή σας για παιχνίδι. Αυτή η περίοδος είναι διερευνητική και απαιτεί ησυχία για να ολοκληρωθεί.

Η γωνιά του

Είναι πολύ σημαντικό στη βασική εκπαίδευση σκύλου, να υπάρχει ένας χώρος αποκλειστικά για εκείνον. Φροντίστε να φτιάξετε τη δική του γωνιά με το κρεβατάκι του και τα παιχνίδια του, χωρίς να το μετακινείτε.

Ο ύπνος του

Μην ενοχλείτε ποτέ τον σκύλο σας όταν κοιμάται. Γνωρίζετε ήδη πόσο ευαίσθητος είναι σε κάθε ήχο, και πόσο εύκολα ξυπνά. Βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας γνωρίζει ότι όταν κοιμάται τίποτα δεν θα ταράξει τον ύπνο του.

Η παρέα σας

Οι επισκέπτες στο σπίτι σας θα θέλουν σίγουρα να παίξουν με τον καινούργιο σας φίλο. Τονίστε τους ότι μπορούν να παίξουν μαζί του, εφόσον εκείνος τους προσεγγίσει πρώτα. Μην ξεχνάτε ότι όλα είναι καινούργια και πολύ πιθανό τρομακτικά για εκείνον.

Η κουζίνα

Προσπαθήστε να κρατήσετε τον σκύλο σας μακριά από το χώρο της κουζίνας. Η εκπαίδευση σκύλων σημαίνει ότι μπορείτε να περιορίζετε τον σκύλο σας σε επιλεγμένους χώρους στο σπίτι, ακόμη και αν δεν υπάρχει πόρτα. Η κουζίνα είναι ένα από αυτά τα μέρη, καθώς ο σκύλος μαθαίνει ότι υπάρχει πάντοτε κάτι φαγώσιμο, σε κοντινή ακτίνα.

Το τάισμα

Μην αμελείτε το τάισμα του σκύλου σας, το κουτάβι σας είναι σε ανάπτυξη και έχει ανάγκη από θρεπτική τροφή. Φροντίστε για τη σωστή εκπαίδευση σκύλου, οι ώρες να είναι πάντα συγκεκριμένες και ο σκύλος θα το καταλάβει στην πορεία. Μην ξεχνάτε ωστόσο να την μαζεύετε έπειτα από μισή ώρα για να μην μένει εκτεθειμένη και μονίμως διαθέσιμη. Η τροφή πρέπει να είναι εγκεκριμένη, ακόμη και για ανθρώπινη κατανάλωση, και θρεπτική για τον σκύλο.

Η Platinum προσφέρει ολιστική λύση διατροφής του σκύλου σας, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, για μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου