Διάρροια σκύλου: Ποια είναι τα πιθανά αίτια;

Η διάρροια σκύλου είναι ένα φαινόμενο το οποίο συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ενός αξιολάτρευτου τετράποδου. Εάν λοιπόν έχετε και εσείς σκυλάκι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τόσο τα αίτια, όσο και το πως θα διαχειριστείτε μία τέτοια κατάσταση σε περίπτωση που προκύψει.

Από την στιγμή που φροντίζετε για την σωστή διατροφή του σκύλου σας, σίγουρα απορείτε τι μπορεί να του προκάλεσε αυτή τη διαταραχή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς μία κοινή διάρροια μπορεί τελικά να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για κάποια σοβαρότερη ασθένεια.

Ποια είναι τα πιθανά αίτια της διάρροιας σκύλου;

Υπάρχουν αρκετά αίτια εξαιτίας των οποίων ένας σκύλος μπορεί να κάνει διάρροια. Συγκεκριμένα:

Αλλαγή τροφής

Εάν το σκυλάκι σας μεταβεί απότομα από την τροφή για κουτάβια σε τροφή ενήλικων σκυλιών, είναι πιθανό να προκληθούν γαστρεντερικές διαταραχές, όπως διάρροια. Γι’ αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να του αλλάξετε σταδιακά την τροφή. Συγκεκριμένα, προτείνεται η αλλαγή τροφής σε χρονικό διάστημα 10 ημερών, ξεκινώντας από μικρότερες μερίδες και αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της νέας τροφής.

Άγχος

Το άγχος, είναι πιθανό να προκαλέσει διάρροια στον σκύλο. Τόσο η ένταξη σε μία οικογένεια όταν είναι ακόμα κουτάβι, όσο και η αλλαγή περιβάλλοντος σε περίπτωση μίας μετακόμισης ή αλλαγής στην οικογενειακή κατάσταση, μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικές διαταραχές. Στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να περιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων στο σπίτι και να του προσφέρετε τον απαραίτητο χρόνο ησυχίας και ξεκούρασης.

Κατανάλωση βρώμικων τροφών και αντικειμένων

Κακά τα ψέματα, κάθε σκυλάκι, ειδικά όταν βρίσκεται σε πολύ νεαρή ηλικία και ακόμα ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του, είναι πιθανό να φάει κάτι που θα βρει στα σκουπίδια ή να δαγκώσει την παντόφλα σας παίζοντας και να φάει μερικά χνουδάκια. Αυτό μπορεί να του προκαλέσει διάρροια.

Έκθεση σε παράσιτα

Σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει παράσιτα, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον κτηνίατρο και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις συμβουλές του. Τα παράσιτα αντιμετωπίζονται με την χορήγηση των κατάλληλων φαρμάκων. Ωστόσο, εάν δεν

αντιμετωπιστούν σύντομα, μπορεί πέραν της διάρροιας, να δημιουργήσουν και σοβαρότερα προβλήματα υγείας.

Προσβολή από μικρόβιο

Τις περισσότερες φορές, η διάρροια σκύλου οφείλεται σε κάποια λοίμωξη που ταλαιπωρεί τον αγαπημένο σας φίλο. Η σοβαρότερη λοίμωξη όλων προκαλείται από τον παρβοϊό, ο οποίος μπορεί να απειλήσει μέχρι και τη ζωή ενός σκύλου. Όταν ένας σκύλος έχει προσβληθεί από παρβοϊό, παρουσιάζει και άλλα συμπτώματα πέραν της διάρροιας, όπως πόνος στην κοιλιά και πυρετό. Το κατάλληλο εμβόλιο στο οποίο θα σας προτρέψει ο κτηνίατρος, προλαμβάνει τη λοίμωξη και την ταλαιπωρία.

 

Οι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν τη διάρροια σκύλου είναι πολλές . Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο μόλις παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα μίας γαστρεντερικής διαταραχής. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες σχετικά με το τάισμα και την φροντίδα του σκύλου εκείνες τις δύσκολες για εκείνον ημέρες και έτσι θα αναρρώσει γρήγορα και θα μπορεί να απολαμβάνει ξανά τις αγαπημένες του Platinum τροφές σκύλων.

 

Μερικοί από τους πελάτες μας που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της Platinum Hellas
Τα προϊόντα της Platinum έχουν πιστοποίηση TÜV

Platinum Hellas TIPS