Ασθένειες σκύλων: Οι 4 πιο συνηθισμένες

Υπάρχουν πολλές ασθένειες σκύλων οι οποίες μπορούν να δυσκολέψουν τόσο την καθημερινότητα του μικρού σας φίλου, όσο και τη δική σας. Διαβάστε για τις 5 πιο συνηθισμένες από αυτές και δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε αποτελεσματικά τον σκύλο σας να το ξεπεράσει. Οι παρακάτω ασθένειες είναι ήπιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

 

Αναγνωρίζοντας έγκαιρα τα συμπτώματα κάθε μίας ασθένειας μπορείτε να βοηθήσετε τον σκύλο σας γρήγορα και αποτελεσματικά, ξεπερνώντας έτσι κάθε αίσθηση δυσφορίας που μπορεί να νιώθει, λόγω αυτής της κατάστασης.

 

Διάρροια σκύλου

 

Η διάρροια σκύλου είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στον σκύλο μας ότι κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως δεν αποτελεί από μόνο του πάθηση, αλλά ένδειξη για κάποια δυσλειτουργία στον οργανισμό. Ανάμεσα στις ασθένειες σκύλων, είναι αυτή που μπορεί να εντοπιστεί πιο άμεσα. Η διάρροια σκύλου μπορεί να διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα και να οφείλεται σε μια διατροφική διαταραχή. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε παράλληλα άλλα συμπτώματα όπως εμετό, ληθαργικότητα και ανορεξία, τότε πρόκειται για κάποια ασθένεια. Προσφέρετε νερό και απλή τροφή και φυσικά αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.

 

Μόλυνση στο αυτί

 

Αν ο σκύλος κουνάει απότομα το κεφάλι του, μπορεί να είναι ένδειξη για μόλυνση στο αυτί. Έντονος κνησμός, τρίψιμο του αυτιού είναι ακόμη μερικά συμπτώματα που μπορείτε να παρατηρήσετε. Ελέγξτε αν υπάρχουν επίσης σημάδια οιδήματος, κοκκινίλας ή έντονης μυρωδιάς στο αυτί. Οι μολύνσεις στα αυτιά είναι πολύ συνηθισμένες στα σκυλιά, και ειδικότερα σε αυτά με μακριά αυτιά. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σας βοηθήσει προτείνοντας την καταλληλότερη μορφή θεραπείας.

 

Ψύλλοι

 

Οι ψύλλοι είναι ακόμη μια, πολύ συνηθισμένη ασθένεια σκύλου. Τα συμπτώματα είναι αρκετά έντονα και ξεκάθαρα και περιλαμβάνουν έντονο κνησμό, γλείψιμο, ακόμη και δάγκωμα του δέρματος. Όταν οι ψύλλοι έχουν εγκατασταθεί για τα καλά, μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη και απώλεια τριχώματος ή σημάδια δερματικής ενόχλησης. Οι ψύλλοι εγκαθίστανται αρχικά στη βάση της ουράς, πίσω από τα αυτιά και στο λαιμό, επομένως εκεί πρέπει να ψάξετε πρώτα.

 

Εμετός

 

Εάν ο σκύλος σας κάνει εμετό σε αραιά χρονικά διαστήματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν ο εμετός συμβαίνει συχνότερα, θα πρέπει να ψάξετε για σημάδια ασθένειας. Ελέγξτε για σημάδια αίματος, για διάρροια σκύλου ή για αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ο σκύλος μπορεί να υποφέρει από κάποια τοξίνη, μόλυνση ή ασθένεια.

 

Οι παραπάνω ασθένειες σκύλων είναι πολύ συνηθισμένες και μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάτι από τα παραπάνω. Με ψυχραιμία, προσέξτε τα σημάδια που σας δείχνει ο σκύλος σας και βοηθήστε τον να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη διατροφή του σκύλου μου και θέλω να το λύσω

  Καλάθι Αγορών
  Σύνδεση

  Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

  Κατάστημα
  0 προϊόντα Καλάθι
  Ο λογαριασμός μου