τρίχωμα σκύλου

Τρίχωμα Σκύλου: Πότε πρέπει να Δώσετε Σημασία

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου γνωρίζει πως τρίχωμα σκύλου σημαίνει συχνή απώλεια μαλλιών και ‘μάδημα’ συγκεκριμένες περιόδους μέσα στο χρόνο. Φυσικά, κάποιοι σκύλοι χάνουν περισσότερο τρίχωμα από άλλους. Αυτό οφείλεται κυρίως στη φύση της τρίχας τους. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, η τριχόπτωση σκύλου μπορεί να υποδεικνύει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που δεν έχετε εντοπίσει ακόμη.

Παρατηρήστε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο χάνει τρίχωμα. Έτσι, θα μπορέσετε πιο εύκολα να διακρίνετε και τη ρίζα του προβλήματος.

Πρόβλημα στη λειτουργία ζωτικών οργάνων

Αν παρατηρήσετε απότομη απώλεια στο τρίχωμα σκύλου μαζί με αλλαγές στη συμπεριφορά, απώλεια βάρους, αυξημένη κατανάλωση νερού και ληθαργικότητα τότε υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα σε κάποιο ζωτικό όργανο, όπως τα νεφρά ή το συκώτι. Στην περίπτωση που κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα έχουν παρατηρηθεί, πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο.

Αλλεργίες και άγχος

Οι εποχικές αλλεργίες και το άγχος είναι δυο πολύ σημαντικοί παράγοντες στο τρίχωμα σκύλου και μπορεί να οδηγήσουν σε ακραία απώλεια τριχώματος. Σιγουρευτείτε ότι ο σκύλος σας δεν βιώνει κάποια απότομη αλλαγή ή δεν είναι αλλεργικός σε κάτι με το οποίο έρχεται σε επαφή.

Παράσιτα

Αν η τριχόπτωση σκύλου δεν έρχεται φυσικά και παρατηρείτε ότι ο σκύλος αφαιρεί μόνος του κομμάτια τριχώματος, τότε η απάντηση είναι τα παράσιτα. Ο σκύλος μπορεί να έχει ψύλλους ή οποιοδήποτε άλλο παράσιτο και η ενόχληση τον οδηγεί σε αυτή τη συμπεριφορά. Ελέγξτε τον προσεκτικά ή επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για μια πιο εμπεριστατωμένη συμβουλή.

Τροφή σκύλου

Η τροφή σκύλου είναι μια από τις κυριότερες αιτίες τριχόπτωσης. Τροφές χαμηλές σε θρεπτικά συστατικά ή με πολύ χαμηλό ποσοστό κρέατος μπορούν να οδηγήσουν σε πολλά προβλήματα υγείας, και μαζί να φέρουν και μια ακραία τριχόπτωση σκύλου. Η τροφή σκύλου πρέπει να είναι πάντοτε προσεκτικά διαλεγμένη και να εξασφαλίζει όλες τις διατροφικές ανάγκες του.

Θεραπεία για το τρίχωμα σκύλου

Η θεραπεία φυσικά διαφέρει, ανάλογα με το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο σκύλος σας. Ο κτηνίατρος σας θα μπορέσει να σας βοηθήσει, προτείνοντας την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης και προστασίας.

Οι Platinum Hellas τροφές εξασφαλίζουν ένα δυνατό και υγιές τρίχωμα για τον σκύλο σας, μειώνοντας την τριχόπτωση στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο.

σμυβουλος-τροφης platinum-τροφες δωρεαν-τροφη