Η διατροφή των κουταβιών

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ PLATINUM

Κατά τη φάση ανάπτυξης είναι απαραίτητο να ταΐζετε το κουτάβι σας με μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να τεθούν τα θεμέλια για μια υγιή ζωή.

Τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες, το κουτάβι παίρνει όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά από το γάλα της μητέρας του. Μετά από αυτό από μόνο του δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη και αρχίζετε σιγά σιγά να μεταβαίνετε σε στερεά τροφή.

Υγιεινή διατροφή από μικρή ηλικία

Τα κουτάβια ολοκληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της σωματικής τους ανάπτυξης σε μόλις 1 χρόνο την ώρα που ο άνθρωπος χρειάζεται αντίστοιχα τουλάχιστον 15 χρόνια! Οι τεράστιες εκρήξεις ανάπτυξης στους μύες και τον σκελετό απαιτούν μια καλά δοσομετρημένη, ισορροπημένη διατροφή, έτσι ώστε το κουτάβι να μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άρτιο σωματικά και υγιή ενήλικα. Είναι λοιπόν σημαντικό να προσφέρετε μια ειδική τροφή για κουτάβι που να καλύπτει τις ανάγκες του νεαρού και αναπτυσσόμενου σκύλου σας.

Ένας ευσυνείδητος εκτροφέας θα σας δώσει τη συνηθισμένη τροφή και ένα πρόγραμμα σίτισης όταν παραλάβετε το κουτάβι σας. Μείνετε σε αυτό το σχέδιο για τις πρώτες μέρες, καθώς το κουτάβι χρειάζεται χρόνο για να εγκατασταθεί και προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι. Στην αρχή υπάρχουν πολλές νέες εντυπώσεις για το κουτάβι και αναλόγως το ανοσοποιητικό σύστημα κατακλύζεται εύκολα κυρίως λόγω στρες. Εάν υπάρχει και μια εντελώς νέα τροφή, γίνεται γρήγορα υπερβολική και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια. Μετά από μια φάση εγκλιματισμού τουλάχιστον μίας εβδομάδας ή όταν το κουτάβι έχει συνηθίσει τις νέες συνθήκες διαβίωσης, η τροφή μπορεί να αλλάξει.

Με την τροφή για κουτάβι Puppy Κοτόπουλο, η PLATINUM προσφέρει υγιεινή και ισορροπημένη τροφή για σκύλους για όλες τις ανάγκες των κουταβιών. Ως ακρογωνιαίος λίθος για μια υγιή ζωή κουταβιού, η PLATINUM δίνει ιδιαίτερη σημασία στα συστατικά. 73% φρέσκο κρέας χρησιμοποιείται για ξηρά τροφή και 84% φρέσκο κρέας για υγρή τροφή, το οποίο είναι επίσης κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Γιατί όπως ο πρόγονός του, έτσι και ο μικρός σας «λύκος» του σπιτιού χρειάζεται κρέας καθημερινά για να περνάει τη ζωή του υγιής και ενισχυμένος.

Επιπλέον, η υψηλής ποιότητας τροφή για κουτάβια PLATINUM δεν περιέχει γλουτένη, σόγια και γενετικά τροποποιημένα συστατικά (GMO) και είναι 100% απαλλαγμένη από ελκυστικά, οσμές και ενισχυτικά γεύσης. Μαγειρεύεται στον δικό της χυμό με τη μοναδική μέθοδο αργού μαγειρέματος (FSG) – χωρίς προσθήκη νερού. Αυτή η ήπια διαδικασία παραγωγής και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά διασφαλίζουν ότι η τροφή είναι ιδιαίτερα εύπεπτη για το κουτάβι σας.

Τροφή για κουτάβια από
μαγείρεμα σε χυμούς κρέατος

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Μετάβαση σε τροφές PLATINUM

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία όταν ταΐζετε την ειδική τροφή για κουτάβι μας:

·        Σας συνιστούμε να μην μεταβείτε στην τροφή PLATINUM σταδιακά, αλλά ξαφνικά – δηλαδή χωρίς μεταβατική φάση. Λόγω της διαφοράς στην πεπτικότητα, δεν ενδείκνυται η ανάμειξή της με άλλη ξηρή τροφή.

·        Δώστε στο κουτάβι σας ξηρή τροφή ή βρέξτε την με λίγο (χλιαρό) νερό – αλλά μην την αφήσετε να μουλιάσει.

·        Στην αρχή, τροφοδοτήστε μόνο τη χαμηλή τιμή της ημερήσιας δοσολογίας, μόνο εάν είναι απαραίτητο θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα της ξηράς τροφής, σε βήματα 10 έως 50 γραμμαρίων – προσαρμοσμένα στο αντίστοιχο τελικό βάρος.

·        Μπορείτε επίσης να βρείτε την ημερήσια δοσολογία στο eshop μας. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα χαρεί να σας συμβουλεύσει μέσω τηλεφώνου, e-mail ή chat.

·        Ο στόχος στην ανάπτυξη των σκύλων είναι πάντα οι βέλτιστοι, όχι οι μέγιστοι, ρυθμοί ανάπτυξης, δηλαδή να μεγαλώνουν σταθερά και όχι βιαστικά.

Τροφοδοτήστε σωστά

Αμέσως μετά τη μετακόμιση του κουταβιού σας στο νέο του σπίτι, θα πρέπει να του δώσετε ένα μόνιμο, ήσυχο μέρος ταΐσματος όπου θα μπορεί να αδειάζει ανενόχλητο το μπολ τροφής του από εδώ και στο εξής. Επιπλέον, ο σκύλος πρέπει να έχει πάντα ελεύθερα διαθέσιμο ένα μπολ με φρέσκο νερό (ιδανικά φιλτραρισμένο). Το φαγητό, από την άλλη, παρέχεται μόνο στα καθορισμένα γεύματα. Τα υπολείμματα στο μπολ φαγητού ή τα τρόφιμα που δεν έχει αγγίξει ο σκύλος πρέπει πάντα να τα μαζεύετε αμέσως μόλις ο τετράποδος φίλος απομακρυνθεί από το μπολ φαγητού.

Βεβαιωθείτε ότι το νέο μέλος της οικογένειάς σας έχει πάντα την ευκαιρία να ξεκουραστεί μετά το φαγητό. Φυσικά, το κανονικό παιχνίδι με τα κουτάβια δεν μπορεί να αποτραπεί (και δεν πρέπει να αποτραπεί καθόλου), αλλά δεν πρέπει να τρέχει και να παίζει έντονα αμέσως μετά το γεύμα.

Σημαντικό: Αποφύγετε τις συχνές αλλαγές τροφής – αν και ικανοποιούν την ανθρώπινη ανάγκη για ποικιλία, δεν καλύπτουν τις ανάγκες ενός σκύλου.

Εάν θέλετε να δώσετε στο σκύλο σας λίγη ποικιλία στη διατροφή του, μπορείτε να τα ταΐσετε με PLATINUM ξηρή και υγρή τροφή για κουτάβια ξεχωριστά ή σε συνδυασμό. Σύμφωνα με αυτή την ποσότητα, μειώστε την ξηρή τροφή σε αναλογία 3:1, δηλαδή για 30 γραμμάρια υγρής τροφής, μειώστε την ξηρή τροφή κατά 10 γραμμάρια.

Τα σκυλιά στις μέρες μας συχνά υποφέρουν από υπερβολική τροφή: η προκύπτουσα ταχεία ανάπτυξη ή το υπερβολικό βάρος στη φάση ανάπτυξης μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για το κουτάβι ή το νεαρό σκύλο σας. Όσον αφορά τη δοσολογία των ζωοτροφών, η ημερήσια δοσολογία του παρασκευαστή τροφίμων θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως οδηγός. Ωστόσο, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για ατομικότητα: Ανάλογα με τη δραστηριότητα και την ιδιοσυγκρασία του σκύλου σας, θα πρέπει να ταΐζετε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθείτε πάντα το βάρος του νεαρού σκύλου που μεγαλώνει.

Προτού το κουτάβι μετακομίσει μαζί σας, ο εκτροφέας ή το καταφύγιο ζώων θα έχει συνήθως ταΐσει τον σκύλο τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτόν τον κύκλο μέχρι τον έκτο μήνα της ζωής. Μετά από αυτό μπορείτε να μεταβείτε σε δύο τάισμα την ημέρα (κατά προτίμηση το πρωί και το βράδυ).

Σημαντικό: Εάν ο σκύλος αρνείται να φάει για μεγάλο χρονικό διάστημα και φαίνεται επίσης εξαντλημένος, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο!

Υγιεινή ανταμοιβή με χαμηλά λιπαρά

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κατανάλωση λιχουδιών πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη στο ημερήσιο σιτηρέσιο για να αποφευχθεί η υπερβολική σίτιση. Τα σνακ ανταμοιβής με χαμηλά λιπαρά PLATINUM είναι απαλλαγμένα από ανεπιθύμητα πρόσθετα που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα δεν προστίθενται σκόπιμα για να αποφευχθεί η υπερδοσολογία. Όπως η μαγειρευτή τροφή για σκύλους PLATINUM, τα μαγειρευτά σνακ είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια και χωρίς (GMO) και περιέχουν μόνο συστατικά υψηλής ποιότητας που είναι επίσης κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Και πάνω από όλα: 76% φρέσκο κρέας!

Τα κομμάτια CLICK BITS PLATINUM είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για καθημερινή εκπαίδευση κουταβιών και νεαρών σκύλων ή απλά για ενδιάμεσα. Οι μικρές λιχουδιές χωράνε σε κάθε τσέπη και δεν θρυμματίζονται.

Διατροφικές πρωτεΐνες για ανάπτυξη

Πολλοί διαφορετικοί τύποι πρωτεϊνών απαντώνται στη φύση: Όταν πρόκειται για διαιτητικές πρωτεΐνες, γίνεται διάκριση μεταξύ ζωικής και φυτικής πρωτεΐνης, ανάλογα με την προέλευσή τους.

Οι πρωτεΐνες από το κρέας των μυών είναι πιο σημαντικές για τον αναπτυσσόμενο και τον ενήλικο σκύλο. Οι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες από το φρέσκο κρέας, που αποτελούν το κεντρικό συστατικό της ξηρής και υγρής τροφής PLATINUM, μπορούν να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν βέλτιστα από τους σκύλους. Το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι σχεδιασμένο για τη διατροφική συμπεριφορά ενός σαρκοφάγου, επομένως η πιο εύκολη τροφή για αυτόν είναι το κρέας.

Όσον αφορά τη διατροφή του σκύλου, η πηγή και η ποιότητα πρωτεΐνης είναι ζωτικής σημασίας. Τα απλά ποσοστά της ποσότητας πρωτεΐνης, όπως θα βρείτε στη δήλωση των συστατικών κάθε τροφής για σκύλους (ακατέργαστη πρωτεΐνη), επομένως δεν έχουν πολύ νόημα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι μόνο η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που κάνει τον σκύλο να μεγαλώνει γρήγορα ή αργά . μάλλον, ο σκύλος μεγαλώνει από τη συνολική ποσότητα ενέργειας που απορροφά. Και το τελικό μέγεθος που θα φτάσει ο σκύλος σας είναι ούτως ή άλλως γενετικά καθορισμένο.

Μετάβαση σε τροφή για ενήλικα

Για μικρόσωμες ράτσες, π.χ. Τα Dachshund και τα Pug, συνιστούμε να αλλάξετε την τροφή από Puppy Κοτόπουλο σε PLATINUM τροφή για ενήλικες από την ηλικία των δώδεκα μηνών. Στην περίπτωση των μεσαίου μεγέθους σκύλων, όπως το American Pitbull terrier και το Snauzer, αυτή η αλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη από τον έκτο μήνα. Οι ιδιαίτερα μεγάλες ράτσες, όπως το Cane Corso και το Rottweiler, μπορούν να αλλάξουν σε PLATINUM ADULT από τον τέταρτο μήνα.

Έτσι το κουτάβι σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει σταθερά και όχι βιαστικά και θα λαμβάνει φυσική πηγή γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης από πράσινο χειλικό μύδι προστατεύοντας έτσι τις αρθρώσεις του και εξασφαλίζοντας ένα ισχυρό σκελετικό σύστημα.

Εάν αλλάξετε σε τροφή για ΕΝΗΛΙΚΕΣ πριν από το τέλος του πρώτου έτους της ζωής, συνεχίστε να ακολουθείτε την ημερήσια δοσολογία στον πίνακα κουταβιών έως ότου το κουτάβι γίνει δώδεκα μηνών, προκειμένου να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή θρεπτικών συστατικών.

Ξηρά τροφή από
μαγείρεμα σε χυμούς κρέατος

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συμπληρώματα διατροφής – ναι ή όχι;

Το αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείτε συμπληρώματα διατροφής όταν ταΐζετε το κουτάβι σας εξαρτάται από τον τύπο τροφής που επιλέγετε να ταΐσετε το κουτάβι σας:

Η PLATINUM ως μοναδική πλήρης τροφή

Εάν επιλέξετε να ταΐσετε τον τετράποδο φίλο σας με PLATINUM τροφή για σκύλους PUPPY (και αργότερα ADULT), δεν χρειάζεται να προσθέσετε συμπληρώματα διατροφής, καθώς όλοι οι τύποι ξηράς τροφής PLATINUM είναι πλήρεις τροφές που περιέχουν όλα όσα χρειάζεται το κατοικίδιό σας για να μεγαλώσει υγιές . Η χρήση συμπληρωμάτων θα μπορούσε ακόμη και να είναι επιβλαβής εδώ, επειδή η προσθήκη μετάλλων θα διαταράσσει άσκοπα την ισορροπία του όγκου και των ιχνοστοιχείων που χαρακτηρίζει τα προϊόντα PLATINUM.

PLATINUM τροφές με BARF ή σπιτικό φαγητό

Εάν επιλέξετε έναν συνδυασμό PLATINUM και BARF (ωμή διατροφή) ή σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα, δηλαδή να προετοιμάσετε τα δικά σας γεύματα για σκύλους, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να γνωρίζετε ότι η λάθος δοσολογία τέτοιων παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη βλάβη στην υγεία του ζώου σας. Επομένως, αφήστε μας να σας συμβουλεύσουμε λεπτομερώς για αυτό το θέμα!

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία καθώς και βιταμίνες πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σκυλοτροφή στη σωστή ποσότητα και αναλογία. Λόγω των πιθανών σοβαρών συνεπειών για την υγεία από την έλλειψη ή την υπερδοσολογία, το τάισμα με BARF ή σπιτικό μαγειρευτό φαγητό πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στα αναπτυσσόμενα ζώα. Κατά τη χρήση ωμών προϊόντων, πρέπει επίσης να τηρούνται ειδικές απαιτήσεις υγιεινής. Οι εξειδικευμένες διατροφικές συμβουλές (που μπορούν να ληφθούν, για παράδειγμα, από τις κτηνιατρικές σχολές των πανεπιστημίων) παρέχουν χρήσιμη υποστήριξη για τη δημιουργία ενός διατροφικού σχεδίου που βασίζεται στις ανάγκες, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ευαίσθητης φάσης ανάπτυξης.

Πηγή: http://www.platinum.com

Αν θέλεις, λοιπόν, να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την διατροφή και συμπεριφορά του τετράποδου φίλου σου, βάλε το πατούσι σου εδώ ή επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο 215 215 97 97. 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου