3+1 λόγοι που τρέμει ο σκύλος

Ένας σκυλάκος δεν τρέμει μόνον όταν κρυώνει. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να τον διαπερνά ένα ρίγος.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι να γνωρίζουμε πότε είναι φυσιολογική αντίδραση ή πρέπει να απευθυνθούμε στον κτηνίατρο και να ζητήσουμε βοήθεια.

Εδώ σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους λόγους που μπορεί να τρέμει ο σκύλος σας και δεν είναι ανησυχητικοί

1. Ο φόβος

Είναι ένα συναίσθημα που προκαλεί τρέμουλο. Ένας δυνατός κρότος, ένα ερέθισμα που δεν έχει ξανασυναντήσει το σκυλάκι μας, είναι ικανό να του προκαλέσει τρέμουλο.

2. Η χαρά και ο ενθουσιασμός

Η υπέρμετρη χαρά μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο στο σκυλάκι μας. Για παράδειγμα, αν λείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι και επιστρέψουμε τη στιγμή που δεν μας περιμένει, υπάρχει η περίπτωση να αρχίσει να τρέμει από τη χαρά του και, στη συνέχεια, να ουρήσει.

3. Η ανυπομονησία

Αν ο σκύλος μας θέλει κάτι πολύ και είναι ανυπόμονος, αρχίζει να τρέμει μέχρι να του δώσουμε αυτό που μας ζητάει. Στην περίπτωση αυτή, επικοινωνήστε με κάποιον θετικό εκπαιδευτή για να αυξήσετε τα επίπεδα υπομονής του σκύλου σας.

4. Ο συνδυασμός

Για παράδειγμα έχει ακούσει έναν δυνατό κρότο και αρχίζει να τρέμει από τον φόβο του. Εσείς τρέχετε να τον παρηγορήσετε και τον χαϊδεύετε. Έχει συνδέσει, λοιπόν, το τρέμουλο με την άφιξή σας και τα χάδια σας. Συνεπώς όποτε σας θέλει κοντά του, θα τρέμει για να τρέχετε!

Πότε πρέπει να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο;

-Δηλητηρίαση

Το ρίγος ή το τρέμουλο είναι σύμπτωμα που μπορεί να φανερώνει δηλητηρίαση, όποτε αν πιάσει το σκύλο σας μετά από βόλτα μην το αμελήσετε.

-Νευρική ανεπάρκεια

Το τρέμουλο είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας.

-Πόνος

Μερικές φορές τα σκυλιά δεν μπορούν να κλάψουν ή να μιλήσουν για κάτι που τους πονάει. Οπότε συχνά ο πόνος “ξεσπάει” σε τρέμουλο.

-Σύνδρομο GTS

Οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τι το προκαλεί, αλλά έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι σχετίζεται με τα λευκά μικρόσωμα σκυλιά. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.

Εάν το τρέμουλο αρχίσει ξαφνικά και συνδυαστεί με διάρροια, εμετό ή δυσκολία στο περπάτημα, τότε πρέπει άμεσα να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.

Ο κτηνίατρος είναι ο μόνος που μπορεί να σας πει εάν το πρόβλημα είναι παθολογικό ή όχι και κανείς άλλος. Στην περίπτωση που δεν είναι παθολογικό λογικά θα σας προτρέψει να δείτε έναν ειδικό συμπεριφοράς ζώων.

Κράτησέ τον χαρούμενο και υγιή σε κάθε περίπτωση!

Ανακάλυψε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή διατροφή του σκύλου σου ή επικοινώνησε σήμερα με τον Σύμβουλο Διατροφής της Platinum Hellas στο 215 215 97 97.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου