Υιοθεσία σκύλου – Όσα δεν γνωρίζετε

Είστε έτοιμοι να προσθέσετε ένα νέο μέλος στην οικογένεια; Η υιοθεσία σκύλου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για κάθε υποψήφιο ιδιοκτήτη. Οι επιλογές και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει στην καθημερινότητά του για την καλύτερη συμβίωση σκύλου – ανθρώπου είναι πολυάριθμες. Πρώτο όμως και κύριο βήμα αποτελεί το δίλημμα μεταξύ αγοράς κουταβιού από το pet shop ή υιοθεσίας κάποιου αδέσποτου από τον τοπικό φιλοζωικό σύλλογο.

Ακολουθούν 5 στοιχεία που δεν γνωρίζατε για την υιοθεσία σκύλου, που θα κάνουν την απόφασή σας πολύ πιο εύκολη.

Υγεία σκύλου

Τα καταστήματα ή αλλιώς pet shop είναι γνωστό πως συχνά δεν ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγιεινής και φροντίδας για το ζωάκι. Με άξονα το κέρδος και την εξοικονόμηση χρημάτων, οι συνθήκες διαβίωσης των κουταβιών προτού προσέλθουν στο κατάστημα είναι χείριστες. Ως αποτέλεσμα, έχουμε έναν σκύλο που δεν είναι υγιής, είναι φοβισμένος και μπορεί να εμφανίσει ακόμα και επιθετική συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την ράτσα του.

Από την άλλη, στους φιλοζωικούς συλλόγους, τα ζώα περιτριγυρίζονται από άτομα με ενδιαφέρον για την ποιότητα ζωής τους, που τα περνάνε από κάθε είδους εξετάσεις, προκειμένου να δώσουν ένα υγιές σκυλάκι σε ένα νέο και φιλόξενο σπίτι.

Ηλικία σκύλων

Παρόλο που η πλειονότητα των ανθρώπων επιθυμούν να υιοθετήσουν μικρά και «γλυκά» κουταβάκια, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι έχουν επιπρόσθετα προνόμια. Πολλά από τα μεγαλύτερα σε ηλικία κατοικίδια είναι ήδη εκπαιδευμένα και δεν απαιτείται να σπαταλήσετε χρόνο και χρήμα σε εκπαιδεύσεις του νέου μέλους. Επιπρόσθετα, έχοντας ήδη εμπειρία με ανθρώπους, μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα σε κάθε οικογενειακό περιβάλλον.

Τέλος, λόγω της ηρεμίας που τα διακατέχει δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε υπερκινητικότητα και ενέργεια, που βιώνουν οι σκύλοι στις πολύ μικρές ηλικίες. Συνήθως, μπορείτε να τα βρείτε σε φιλοζωικούς συλλόγους καθώς δεν θεωρούνται αρκετά «εμπορικά» για τα pet shops.

Σκύλοι θεραπείας

Εάν αναζητάτε ένα σκυλάκι για να παρέχει συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη στον ιδιοκτήτη του, τότε την λύση θα την βρείτε σε ένα φιλοζωικό καταφύγιο. Μόνο εκεί η υιοθεσία σκύλου αφορά έμπειρους σκύλους στην αλληλεπίδραση με κάθε είδους ανθρώπου, εκπαιδευμένους και σε ηλικία κατάλληλη για να εκπληρώσουν τον σκοπό αυτό.

Σπάνιες ράτσες σκύλων

Σε καταφύγια σκύλων μπορεί να βρει κανείς τεράστια ποικιλία σε ημίαιμα κατοικίδια. Οι σκύλοι αυτοί έχουν προκύψει από απρόσμενες αναπαραγωγές, που μπορεί να οδηγήσουν σε ζωάκια με μοναδικά χαρακτηριστικά και ξεχωριστή ομορφιά. Τέτοιου είδους ποικιλομορφία δεν μπορεί να συναντήσει κανείς σε pet shop, όπου οι σκύλοι για υιοθεσία είναι πάντα από συγκεκριμένες ράτσες και με περιορισμένη ποικιλία.

Extra οφέλη υιοθεσίας σκύλου

Τέλος, ένα extra bonus της υιοθεσίας σκύλου από φιλοζωικό σύλλογο μπορεί να αποτελούν μικρά προνόμια και δωράκια που μπορεί να σας αποδώσουν. Τέτοιου είδους σύλλογοι υποστηρίζονται συχνά από κτηνιατρικούς συλλόγους και γιατρούς, οι οποίοι μπορούν να σας παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες τουλάχιστον για τα πρώτα εμβόλια σκύλου ή την στείρωση του.

Αφού φέρετε το νέο σας τετράποδο φίλο σπίτι, φροντίστε να παραγγείλετε λιχουδιές σκύλου και τροφή σκύλου η οποία να του παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την υγιή του ανάπτυξη.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου