ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτος, θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία στην υγεία του σκύλου μας. Όταν ο καιρός είναι κρύος μπορεί να επιδεινώσει τις ιατρικές παθήσεις , όπως η αρθρίτιδα. Για αυτό, θα ήταν καλό να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας για να σιγουρευτείτε ότι η υγεία του σκύλου σας είναι καλά για τον κρύο χειμώνα.

Κάποιες ράτσες όπως τα Χάσκυ που το υπόστρωμα τους, παγιδεύει την θερμότητα του σώματος τους, ενώ το εξωτερικό τρίχωμα εμποδίζει το νερό να φτάσει το δέρμα τους , μπορούν να εκτεθούν σε κρύο, αλλά άλλες ράτσες που έχουν πιο λεπτό τρίχωμα, δεν πρέπει να εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα.

Ελέγχετε τις πατούσες του σκύλου σας μετά από κάθε βόλτα. Λόγω του κρύου δρόμου, και πάγου που μπορεί να συναντήστε στην βόλτα σας, οι πατούσες τους μπορεί να ξεραθούν, να δημιουργηθούν τραύματα και « ρωγμές ».

Τέλος, σημαντικός είναι ο έλεγχος των κιλών του σκύλου σας. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν πως αυξάνοντας λίγο τα κιλά του σκύλου τους, θα προστατευτεί καλύτερα από τον κρύο καιρό. Αυξάνοντας όμως τα κιλά τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε άλλα προβλήματα υγείας. Ελέγχετε λοιπόν τα κιλά τους και κρατήστε τα σε ένα υγιές επίπεδο. Τα σκυλιά που μένουν σε εξωτερικούς χώρους, χρειάζονται περισσότερες θερμίδες, ώστε να μπορούν, να παράγουν αρκετή θερμοκρασία και ενέργεια για να μείνουν ζεστά.

Συμβουλευθείτε τον κτηνίατρο σας για τις διατροφικές ανάγκες του δικού σας σκύλου.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου