2+1 Λόγοι που ο σκύλος σου αναστενάζει!

σκύλος αναστενάζει
ο σκύλος σου αναστενάζει

Κάθε φορά που τον ακούς σκέφτεσαι… “τι βάσανα να ‘χει τώρα κι αυτός;”.
Για να μην σου κάνει πια εντύπωση και να λύσεις κάθε σου απορία και ανησυχία, σου αποκαλύπτουμε τους 2+1 πιο συχνούς λόγους που ο σκύλος σου αναστενάζει! 

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η καλή σχέση με το αγαπημένο σου τετράποδο φιλαράκι εξαρτάται από την καλή σας επικοινωνία! Γι’ αυτό, πρέπει να δίνεις έξτρα προσοχή στη γλώσσα του σώματός του και στους ήχους που βγάζει στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει μαζί σου.

Γιατί, λοιπόν, αναστενάζει ο σκύλος σου;

01 Χαλάρωση και ευχαρίστηση!

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν ο σκύλος σου είναι σε ξαπλωτή θέση βγάζει αυτό τον αναστεναγμό για να σου δείξει ότι μπαίνει σε μια κατάσταση χαλάρωσης και ύπνου. Με λίγα λόγια σου λέει “εγώ τώρα θα πάρω έναν υπνάκο”! Στα επόμενα λεπτά, συνήθως, κλείνει τα μάτια του, ξαπλώνει το κεφάλι του είτε στο πάτωμα είτε στα μπροστινά του πόδια και κοιμάται ευχαριστημένος.

Αυτόν τον αναστεναγμό θα τον παρατηρήσεις πολλές φορές και στην επιστροφή σας από τη βόλτα καθώς επιστρέφει χαρούμενος από το χρόνο που περάσατε μαζί, από το παιχνίδι και από τη σωματική άσκηση!

Τα κουταβάκια βγάζουν αυτόν τον αναστεναγμό, επίσης όταν είναι κοντά στη μητέρα τους ή σε εσένα καθώς χαλαρώνουν και ετοιμάζονται για τη σιέστα τους.

Τέλος, πολλές φορές ο απημένος σου φίλος αφήνει έναν τέτοιο αναστεναγμό όταν τον έχεις αγκαλιά και απολαμβάνει τα χάδια σου ή όταν του δίνεις τις αγαπημένες τους λιχουδιές!

02 Δυσαρέσκεια

Σε αυτή την περίπτωση ο σκύλος σου είναι πολύ μακριά από την κατάσταση χαλάρωσης!
Συνήθως, σε κοιτάζει με ανοιχτά μάτια και σου εκφράζει και με έναν επιπλέον αναστεναγμό την απογοήτευσή του.

Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις που προσπάθησε για αρκετή ώρα να κερδίσει την προσοχή σου ώστε να του δώσεις σημασία, να παίξετε και γενικά να ασχοληθείς μαζί του και τελικά… δεν τα κατάφερε!

Έτσι, απογοητευμένος αναστέναξε και εγκατέλειψε την προσπάθεια!

Προσπάθησε, λοιπόν, να αποφύγεις αυτού του είδους τα “ουφ” χαρίζοντας λίγο παιχνίδι και λίγα χάδια στο φιλαράκι σου όταν δεις ότι ζητά την προσοχή σου.

03 Δυσφορία

Αν ο σκύλος σου αναστενάζει αρκετά συχνά και με ένταση τότε υπάρχει η πιθανότητα να συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται η επίσκεψη στον κτηνίατρο ώστε να αποκλείσετε την πιθανότητα ότι υπάρχει κάποιο πιο σοβαρό θέμα υγείας.

Για παράδειγμα, μπορεί αυτό που αντιλαμβάνεσαι σαν αναστεναγμό να είναι στην ουσία σύμπτωμα κάποιας βρογχίτιδας ή άλλου αναπνευστικού προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο κτηνίατρός σου θα σε καθοδηγήσει προς τη σωστή αντιμετώπιση.

Αυτοί είναι, λοιπόν, οι 2+1 πιο συχνοί λόγοι που ο σκύλος σου αναστενάζει! 

Παρατήρησε τη συμπεριφορά του, τη γλώσσα του σώματος και την περίσταση που “αφήνει τα αχ βαχ” του και δράσε κι εσύ αντίστοιχα! 

Κράτησέ τον χαρούμενο και υγιή σε κάθε περίπτωση!
Ανακάλυψε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή διατροφή του σκύλου σου ή επικοινώνησε σήμερα με τον Σύμβουλο Διατροφής της Platinum Hellas στο 215 215 97 97.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου