Πρέπει να αφήνω το σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου;

Πρέπει να αφήνω το σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου
Πρέπει να αφήνω το σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου

Δεν έχεις ρωτήσει δεκάδες φορές τον εαυτό σου αν πρέπει ή όχι να κοιμάται ο σκύλος στο κρεβάτι σας; Άποψη με άποψη διαφέρει. Ακολούθως αναλύουμε τα υπερ και τα κατά του να κάνετε αυτήν την επιλογή για να σας διευκολύνουμε να πάρετε συνειδητοποιημένα την απόφασή σας.

Το ζωάκι σας θα εναρμονιστεί με την κατάσταση που θα εδραιώσει αυτό που θα διαλέξετε αφού εσείς είστε ο γονιός του!

Τα πλεονεκτήματα του να ξεκουράζεται στο κρεβάτι σου το σκυλάκι σου

  1. Ο σκύλος εκτιμά από μωράκι την επαφή με αυτόν που θεωρεί οικογένειά του. Στην πραγματικότητα αυτό το πλησίασμα που εγκαθιδρύεται αμφίδρομα, είναι ευεργετικό τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για το κατοικίδιό του. Βέβαια, η εν λόγω εγγύτητα μπορεί να επιτευχθεί και με το να καθίσετε με τον παιχνιδιάρη, τετράποδο φίλο σας στον καναπέ. Το να κοιμάστε πλάι πλάι με το ζωάκι σας μπορεί να λειτουργήσει με αμοιβαίο τρόπο αγχολυτικά και ως ένα μέσο χαλάρωσης και ηρεμίας. Επομένως το στρες υποχωρεί και ενισχύεται η αίσθηση ασφάλειας, εμπιστοσύνης και “ζεστασιάς” που καλλιεργείται ανάμεσα σε εσένα και το σκυλάκι σου. 

  1. Ενδυναμώνεται το μεταξύ σας δέσιμο μέσω μίας τέτοιας στιγμής θαλπωρής που μπορεί να συνοδεύεται και από ένα χάιδεμα στο κεφάλι ή την πλάτη του. Βάσει ερευνών έχει αποδειχτεί πως η συντροφιά του κατοικιδίου σου αυξάνει την ορμόνη της γαλήνης, την λεγόμενη ωκυτοκίνη κάτι που με τη σειρά του τονώνει την ψυχική ευφορία και την ευεξία και των δυο σας! Η όποια υπόνοια επιθετικότητας και έντασης φθίνει και στη θέση της μπαίνει η ενσυναίσθηση. Εξάλλου, ένα σκυλάκι λατρεύει τη μυρωδιά του κηδεμόνα του και αυτό δρα σαν ένας πρόσθετος λόγος να μην θέλουν να αποχωριστούν το κρεβάτι μας.

  1. Η ποιότητα του ύπνου του ιδιοκτήτη επηρεάζεται καθοριστικά καθώς το επόμενο πρωί θα ξυπνήσει πιο ευδιάθετος. Ακόμη, άτομα που αντιμετωπίζουν ζητήματα κατάθλιψης ή χαμηλής αυτοεκτίμησης έχουν βοηθηθεί πολύ από κάτι τέτοιο. Η αυτοπεποίθησή τους αυξάνεται και είναι πιο χαρούμενοι αφού καταφέρνουν να βάλουν στη ζωή τους μέσω των σκύλων την πιο άδολη και ανιδιοτελή μορφή αγάπης από και προς το πρόσωπό τους.

Τα μειονεκτήματα του να ξεκουράζεται στο κρεβάτι σου το σκυλάκι σου

 
  1. Τα σκυλιά που μοιράζονται το ίδιο μέρος ξεκούρασης με το αφεντικό τους ίσως εμφανίσουν την τάση να είναι υπερπροστατευτικά κάτι που στο μέλλον ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά και να καταλήξει σε υπερβολικές αντιδράσεις από μέρος του σκύλου. Ενίοτε μπορεί να διεγείρει την ζήλια του ζώου και ακόμη και την επιθετικότητα απέναντι στον σύντροφο του αφεντικού του. Δεν είναι απίθανο να προσπαθήσει το σκυλί να υπερασπιστεί τον χώρο αυτόν ως κεκτημένο του και να αγριέψει. Αν παρατηρήσετε τέτοια δείγματα δεν πρέπει πια να του επιτρέπετε να ανεβαίνει και να κοιμάται στο κρεβάτι.

  1. Αν ο σκύλος κάνει ανήσυχο ύπνο τη νύχτα μπορεί να μην ξεκουραστείτε τόσο πολύ όσο θα μπορούσατε κανονικά. Μπορεί να βοηθούσε πιο πολύ αν απλώς τον αφήνατε να διαλέξει την δική του φιλόξενη γωνιά μες το δωμάτιο, όχι όμως πάνω στο κρεβάτι σας.

  2. Όσοι άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με αλλεργία ή άσθμα χρειάζεται να μην αφήνουν τον σκύλο στο προσκεφάλι τους
  1. Επιπρόσθετα, τίθεται και θέμα υγιεινής. Ανεξάρτητα από το εάν τηρείτε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα της εσωτερικής και εξωτερικής αποπαρασίτωσης του ζώου σας, μπορεί μια στο τόσο να ελλοχεύει ο κίνδυνος να τσιμπήσει το σκυλάκι σας τσιμπούρι ή ψύλλος. Σε μία τέτοια περίπτωση αν και η πιθανότητα είναι μικρή, μπορεί το κατοικίδιο να σας μεταδώσει μέχρι και βορρελίωση (νόσο του Lyme).

  1. Ενδέχεται επίσης να υπάρξει θέμα αμηχανίας όταν θα θέλετε να περάσετε πιο ιδιωτικές στιγμές στην κρεβατοκάμαρα με τον/την σύντροφό σας. Αν εστω κι ένας από τους δύο δεν νιώθει βολικά με το σκυλί που τείνει να διεκδικεί τον χώρο του ακόμη και τότε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να το οδηγήσετε έξω από το δωμάτιο κάτι που μπορεί να πυροδοτήσει τον εκνευρισμό του.

 

Πώς εμποδίζω τον σκύλο να κοιμάται στο κρεβάτι μου;

 

Οπωσδήποτε, δεν θα είναι πολύ εύκολο να το κάνετε ακόμη και με σχετική καθυστέρηση δεδομένου ότι το κλάμα του θα σας κάνει να αμφιταλαντεύεστε. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι να καθιερώσετε νέα δεδομένα, πειθαρχία και να προωθήσετε κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές. Ίσως τον πρώτο καιρό να νιώθει ανασφάλεια και να βγάζει το παράπονό του απέναντί σας.

Αλλά, αν το πάτε βήμα βήμα με τους κανόνες και χωρίς βεβιασμένες κινήσεις, θα δείτε πως εφόσον ο σκύλος είναι ζώο συνήθειας σε λίγο θα καλώς ορίσει το καινούργιο μοτίβο που εισάγετε στην καθημερινή σας συνύπαρξη. Ενισχύστε τον θετικά κάθε φορά που δείχνει να συμβαδίζει με την αλλαγή που επιχειρείτε να σταθεροποιήσετε ως κάτι μόνιμο.Επιβραβεύστε τον με μία λιχουδιά.

Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε σκυλάκι, είναι προτιμώτερο να εμπεδώσετε από την αρχή πως όσο ακαταμάχητα γλυκούλης κι αν είναι ως νέος σας συγκάτοικος, δεν πρέπει να κοιμάται στο κρεβάτι σας. Αν το εφαρμόσετε αυτό από την πρώτη ώρα, ο σκύλος δεν έχει κανένα θέμα.

Βεβαιωθείτε, ότι το ζώο σας θα έχει μία άνετη, μαλακή και χουχουλιάρικη φωλίτσα, το δικό του στρωματάκι με την ελευθερία κινήσεων που του αξίζει!

Ευελπιστούμε να κατορθώσετε να φέρετε στα μέτρα σας το ζήτημα του ύπνου με το σκυλάκι σας, και ευχόμαστε να έχετε την πιο υπέροχη κοινή πορεία μαζί του!

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου