Γιατί ο σκύλος μου γλείφει τα χέρια;

Γιατί ο σκύλος μου γλείφει τα χέρια;

Αν και είναι η πιο συχνή του συμπεριφορά απέναντί σου, το ξέρουμε ότι κατά βάθος ακόμη αναρωτιέσαι: “γιατί ο σκύλος μου γλείφει τα χέρια;”.

Έτσι, όπως πάντα, ήρθαμε για να δώσουμε την απάντηση σε κάθε απορία που μπορεί να έχεις για τις περίεργες αλλά και μη συμπεριφορές του τετράποδου φίλου σου!

Επιστρέφοντας στο γλείψιμο, λοιπόν, έχεις σίγουρα αντιληφθεί ότι είναι η πιο συχνή και χαρακτηριστική συμπεριφορά του σκύλου σου και αυτό… ναι έχει απάντηση!

Για τον σκύλο το να γλείφει είναι ενστικτώδης και πολύ συχνή συμπεριφορά. Είναι μέρος της ταυτότητάς του ρε παιδί μου, είναι συνώνυμο με το να είσαι σκύλος, με το να είσαι “a good boy”!

Πιο συγκεκριμένα, όμως τώρα, μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο σκύλος σου γλείφει τα χέρια είναι:

01 Για να σου δείξει στοργή!

Ναι, ναι, ξέρουμε, τώρα έλιωσες!
Μα φυσικά και είναι ένας τρόπος να δείξει την αγάπη του σε σένα. Για τα σκυλιά το να γλείφουν είναι μία ενστικτώδης συμπεριφορά αγάπης, στοργής και φροντίδας. Οι μαμάδες γλείφουν τα κουταβάκια τους για να τα καθαρίσουν, να τα παρηγορήσουν και να τα ενθαρρύνουν.  Αν το καλοσκεφτείς εσύ μόλις δεις το φιλαράκι σου τρέχεις γρήγορα να το χαϊδέψεις για να του δείξεις την αγάπη σου. Όπως εσύ δείχνεις τη στοργή σου με τα χέρια σου με τον ίδιο τρόπο ο σκύλος σου το κάνει με το στόμα και τη γλώσσα του. 

02 Για να σε παρηγορήσει!

Πολλές φορές ο σκύλος σου αν νιώσει ότι δεν είσαι καλά θέλει να σε παρηγορήσει και να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως οι σκύλοι ήταν πιο πιθανό να γλείφουν τους ιδιοκτήτες τους όταν αυτοί προσποιούνταν ότι έκλαιγαν ή ήταν θλιμμένοι παρά όταν τραγουδούσαν ή ήταν χαρούμενοι. 

03 Για να τραβήξει την προσοχή σου!

Κι αφού σου έδειξε την αγάπη του και σε παρηγόρησε.. Ε ήρθε και η ώρα να σου γλείψει τα χέρια και λίγο πιο εγωιστικά! Πολλές φορές, λοιπόν, αν το φιλαράκι σου νιώθει πως δεν του δίνεις την απαιτούμενη σημασία, τότε σου γλείφει τα χέρια γιατί ξέρει πως αυτή η συμπεριφορά του συνήθως έχει σαν αποτέλεσμα να τον χαϊδέψεις, να του μιλήσεις και γενικά να ασχοληθείς μαζί του!

04 Γιατί έχεις ωραία γεύση!

Έχεις παρατηρήσει ότι μπορεί να σε γλείφει περισσότερο όταν έχεις γυρίσει από το γυμναστήριο και την καθημερινή σου άσκηση; Αυτό συμβαίνει γιατί ο ιδρώτας σου περιέχει νάτριο και όξινες ουσίες που μοιάζουν πεντανόστιμες για το φιλαράκι σου. Επιπλέον, το ίδιο μπορεί να ισχύει και για υπολείμματα τροφής που μπορεί να υπάρχουν στα χέρια σου ή ακόμη και για γευστικές και μυρωδάτες κρέμες που ίσως χρησιμοποιείς!

05 Για να χαλαρώσει!

Για το σκύλο σου το να γλείφει αποτελεί μία χαλαρωτική και soothing συμπεριφορά. Τον βοηθάει να χαλαρώσει και να νιώσει ασφάλεια και ηρεμία. Έτσι, όταν νιώθει πιο έντονο άγχος σε γλείφει για να ηρεμήσει και να νιώσει καλύτερα.

06 Για να σου δείξει πως είσαι αφεντικό!

Σου κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος! Ο σκύλος σου πολλές φορές μέσα από αυτή την συμπεριφορά του θέλει να σου δείξει πως σε αναγνωρίζει σαν αφεντικό και σαν αρχηγό της οικογένειας / της αγέλης. Είναι ουσιαστικά μία συμπεριφορά που συνδέεται με την υποταγή και κατά κάποιο τρόπο την “επαιτεία” και δείχνει πως ο σκύλος σου σέβεται και αναγνωρίζει την εξουσία σου.

Ούτε ένας, ούτε δύο, έξι λόγοι που δίνουν την απάντηση στο “γιατί ο σκύλος μου γλείφει τα χέρια΄΄;”!

Διαφορετικοί μεν όλοι δείχνουν πως ό,τι και να γίνει παραμένει πάντα ο καλύτερός σου φίλος δε!

Αν θέλεις, λοιπόν, να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις περίεργες συμπεριφορές του τετράποδου φίλου σου, βάλε το πατούσι σου εδώ ή επικοινώνησε σήμερα μαζί μας στο 215 215 97 97.

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου