Λιχουδιές Σκύλων: Όλα όσα πρέπει να Γνωρίζετε

Οι λιχουδιές σκύλων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιβράβευσης του σκύλου σας καθώς και σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευσή του. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται λάθος μπορούν να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν τον μικρό σας φίλο. Διαβάστε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές αλλά και λάθη που μπορείτε να αποφύγετε, κάθε φορά που προσφέρετε στον σκύλο σας μια λιχουδιά.

Λιχουδιές σκύλων και εξάρτηση

Παρατηρήστε πότε ακούει ο σκύλος σας τις εντολές που του δίνετε. Μήπως είναι υπάκουος μόνο όταν κρατάτε μια λιχουδιά; η εκπαίδευση σκύλου απαιτεί ένα είδους δέλεαρ αλλά προσοχή μην το παρακάνετε. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει μάθει μια εντολή με ή χωρίς λιχουδιά στο χέρι. Μόνο έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχει κατανοήσει απόλυτα την οδηγία σας.

Υπερκινητικός σκύλος

Οι λιχουδιές σκύλων δεν πρέπει ποτέ να δίνονται σε έναν υπερκινητικό σκύλο τη στιγμή που θέλει να τρέξει και να παίξει. Περιμένετε μέχρι να ηρεμήσει και να δείξει ότι σας ακούει και καταλαβαίνει. Επαναλάβετε την επιθυμητή εντολή και δώστε του χρόνο να την κατανοήσει. Αφού ολοκληρώσει την εντολή, επιβραβεύστε την ήρεμη και συνεργάσιμη συμπεριφορά του.

Γρήγορα βήματα

Η ανυπομονησία σας για την ολοκλήρωση στην εκπαίδευση σκύλου μπορεί να σας κάνει να επισπεύσετε κομμάτια της εκπαίδευσης, χωρίς ο σκύλος να τα έχει κατανοήσει απόλυτα. Να είστε προσεκτικοί με τις λιχουδιές, και να τις δίνετε με μετρό, αφού βεβαιωθείτε ότι μια εντολή έχει κατανοηθεί απόλυτα από τον σκύλο σας.

Τυχαία επιβράβευση

Σίγουρα έχει τύχει να επιβραβεύσετε μια λανθασμένη συμπεριφορά του σκύλου σας επειδή σας έλειψε όλη μέρα στη δουλειά ή επειδή τον λυπάστε. Αυτή η κίνηση προωθεί τη λάθος συμπεριφορά του, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο είναι το σωστό και ποιο όχι. Προσπαθήστε να κρατάτε τα σνακ για σκύλους, μόνο όταν θέλετε πραγματικά να επιβραβεύσετε τη συμπεριφορά του.

Σνακ για σκύλους και γεύμα

Τα σνακ για σκύλους είναι ξεχωριστά από το κανονικό γεύμα, γι’ αυτό μπορεί να μην γνωρίζετε πότε ακριβώς να τα δώσετε. Μην δίνετε μια λιχουδιά πριν ή μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Προσπαθήστε να το δώσετε ανάμεσα στα γεύματα με διαφορά ώρας. Έτσι ο σκύλος θα μπορέσει να το εκτιμήσει περισσότερο και να καταγράψει τη συμπεριφορά που του έφερε την πολυπόθητη λιχουδιά.

Τα σνακ για σκύλους Platinum Hellas αποτελούν τον ιδανικό και πιο υγιή τρόπο επιβράβευσης του σκύλου σας. Είναι εξαιρετικά εύγευστες ενώ περιέχουν κρέας, λαχανικά και όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο μικρός σας φίλος!

σμυβουλος-τροφης platinum-τροφες δωρεαν-τροφη

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου