Κάμπιες και σκύλος

Καθώς μπαίνει η άνοιξη μπορεί να τύχει να συναντήσετε στην βόλτα με τον σκύλο σας κάμπιες. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, οι κάμπιες των πεύκων φεύγουν από τις φωλιές τους (οι άσπρες μπάλες που βλέπουμε στα πεύκα)

Κάμπια των πεύκων-βιολογική αντιμετώπιση - e-geoponos

και περπατάνε στο έδαφος για να βρουν ένα μέρος να θαφτούν να κάνουν μια χρυσαλίδα και να βγουν από αυτήν τον Ιούλιο σαν νυχτοπεταλούδα. Κινούνται όλες μαζί σε μια ευθεία, οδηγούμενες από μια θηλυκή κάμπια. Σε αυτό το σημείο θα ήταν πολύ ευάλωτες  στα αρπακτικά εάν δεν ήταν δηλητηριώδης.

Οι κάμπιες είναι καλυμμένες με τρίχες που περιέχουν τοξίνες οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες για τα σκυλιά(και για τους ανθρώπους)  που θα τις πλησιάσουν\αγγίξουν.

C. M. Kosemen Field Trip: Dangerous Pine Processionary Caterpillars,  Thaumetopoea pityocampa - YouTube

Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά μιας αλλεργικής αντίδρασης. Η γλώσσα, ο οισοφάγος και το στομάχι του σκύλου πρήζονται, μέχρι που ο σκύλος δεν μπορεί να αναπνεύσει και να πεθάνει.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα;

Πρέπει να πάτε γρήγορα στον κοντινότερο κτηνίατρο, μπορείτε να ξεπλύνετε με άφθονο νερό την γλώσσα του σκύλου για να αραιώσετε  τις τοξίνες των τριχών αν είστε μακριά από κάποιο κτηνιατρείο . Θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε πολύ αυτήν την περίοδο τον σκύλο μας ,ειδικά εάν ο τριχωτός μας φίλος είναι λαίμαργος και του αρέσει να εξερευνεί νέες γεύσεις . 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου