Βούρτσισμα Σκύλου – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή φροντίδα του σκύλου σας

Το βούρτσισμα του σκύλου μας αποτελεί μια δύσκολη αλλά απαραίτητη συνήθεια, η οποία βοηθά τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην ίδια την υγεία του τετράποδου φίλου σας. Ωστόσο, ο σκύλος είτε το αντιλαμβάνεται σαν παιχνίδι είτε σαν μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Σε κάθε περίπτωση, ενδέχεται να αδυνατείτε να τον ησυχάσετε.

Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να σκεφτείτε διάφορα τεχνάσματα για να κατορθώσετε ένα σωστό χτένισμα σκύλου.

Ο ανήσυχος σκύλος

Το βούρτσισμα σκύλου συχνά ξεκινά με χοροπηδητά, κλάμα και δάγκωμα της βούρτσας. Ξεκινήστε με σύντομα βουρτσίσματα, τα οποία ακολουθούνται από επιβράβευση, με λιχουδιά για να κάνετε λίγο πιο ευχάριστη την εμπειρία.

Η κατάλληλη βούρτσα

Αν το σκυλάκι σας είναι μικρό ακόμη, προτιμήστε μια μαλακή βούρτσα για μωρά. Εναλλακτικά, όταν μεγαλώσει επιλέξτε μια με πλαστικά δόντια. Φροντίστε πάντοτε να έχει στρογγυλές άκρες για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Το πρώτο χτένισμα

Ξεκινήστε χαϊδεύοντας τον σκύλο σας μια φορά με τη βούρτσα, και δίνοντάς του μια λιχουδιά. Αυξήστε σταδιακά τα βουρτσίσματα, προσέχοντας να του δίνετε και μια λιχουδιά στο ενδιάμεσο.

Η συνήθεια

Φροντίστε το βούρτσισμα να γίνεται πάντοτε την ίδια ώρα της ημέρας για να συνηθίσει πιο εύκολα. Έπειτα από κάποιες φορές, προσπαθήστε να χτενίσετε λίγο πιο έντονα, πάντα χωρίς υπερβολές.

Χρόνος βουρτσίσματος

Το βούρτσισμα του σκύλου, για να είναι αποτελεσματικό, θα πρέπει να διαρκεί από 3 έως 5 λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Όσο προσπαθείτε να το παρουσιάζετε ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, τόσο περισσότερο θα συνηθίζει και ο σκύλος σας και θα το αντιμετωπίζει με ηρεμία.

Συχνότητα μπάνιου

Κάποιοι σκύλοι πρέπει να κάνουν μπάνιο μια φορά το μήνα, ενώ άλλοι μια φορά το χρόνο. Αυτό θα σας το καθορίσει ο κτηνίατρος σας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του σκύλου σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αφρόλουτρα για τον άνθρωπο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλές δερματικές παθήσεις.

Περιποιηθείτε τον σκύλο σας και φροντίστε να εισάγετε το βούρτσισμα στην καθημερινότητά σας. Οι λιχουδιές σκύλων Platinum μπορούν να κάνουν τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη.

 

 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου