Απαγορευμένες τροφές για τον σκύλο: Τι πρέπει να προσέξετε

Ο όρος απαγορευμένες τροφές για τον σκύλο μπορεί να μοιάζει υπερβολικός. Ωστόσο, πόσες φορές, την ώρα που τρως με την παρέα σου έχεις δώσει κάποιο μικρό μεζεδάκι στον σκύλο σου για να σταματήσει να κουνάει την ουρίτσα του από τη λιγούρα;

Μαθαίνοντας τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος θα διαπιστώσετε πόσο σημαντικός ο έλεγχος της τροφής του είναι πραγματικά.

Γαλακτοκομικά

Πολλά σκυλιά έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Παρ ’όλο που η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων δεν είναι θανατηφόρα, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Κακάο και σοκολάτα

Από τις πλέον απαγορευμένες τροφές για τον σκύλο είναι φυσικά το κακάο και η σοκολάτα. Περιέχουν θεοβρομίνη, ένα χημικό το οποίο είναι πιθανόν να επηρεάσει την καρδιά, τους πνεύμονες, τα νεφρά, καθώς και το κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου. Συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν από τις συγκεκριμένες τροφές είναι κυρίως ταχυκαρδία, υπερθερμία, διάρροια, εμετός, ρίγος ή ακόμα και κώμα.

Προϊόντα καφεΐνης

Η καφεΐνη μπορεί να επιφέρει δυσλειτουργίες στα ίδια όργανα που μπορεί να επιφέρει και η σοκολάτα. Η αεικινησία, η υπερδραστηριότητα και ο εμετός είναι τα πρώτα συμπτώματα που προκαλούνται από την καφεΐνη. Ακολουθούν η ταχυκαρδία, η αδυναμία και οι σπασμοί.

Ζύμες με μαγιά και αλκοόλ

Οι ζύμες με μαγιά που δεν έχουν ψηθεί, καθώς και το αλκοόλ, περιέχουν αιθανόλη, η οποία επιδρά στο αναπνευστικό και κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου σας. Εκδηλώσεις όπως κατάθλιψη, αδυναμία και νάρκωση είναι σημάδια πως ο σκύλος σας χρειάζεται βοήθεια.

Σκόρδο, κρεμμύδι, πράσο

Οι συγκεκριμένες τροφές προκαλούν ένα είδος αιμολυτικής αναιμίας, η οποία καταστρέφει τα ερυθροκύτταρα και τα νεφρά του σκύλου. Επειδή λοιπόν σχεδόν όλα τα φαγητά που μαγειρεύουμε περιέχουν κρεμμύδι σε κάποια μορφή, καλό θα ήταν να αποφεύγετε να δίνετε στον σκύλο σας λιχουδιές την ώρα που σας κάνει παρέα στο μαγείρεμα.

Σπόροι φρούτων, κουκούτσια, αβοκάντο

Πολλά από τα σπόρια των φρούτων περιέχουν κυανίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς, δύσπνοια, εμετό, ταχυπαλμία, ακόμα και κώμα. Επιπλέον, η περσίνη που περιέχεται στον φλοιό και τον καρπό από το αβοκάντο, είναι πιθανό να προκαλέσει διάρροια και εμετό.

Ωμός Σολομός

Tα παράσιτα που περιέχονται, προκαλούν πυρετό και εμετό, συμπτώματα άμεσα συνδεδεμένα με τη δηλητηρίαση.

Τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος

Δυστυχώς, παρ’ όλη την καλή σας θέληση, μπορεί να αποβεί βλαβερό το να ταΐσετε τον πιστό σας φίλο με τα απομεινάρια από το τραπέζι σας ή με το να του δώσετε μια λιχουδιά από  το πιάτο σας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέγετε με προσοχή την τροφή που καταναλώνει καθημερινά και να μην δίνετε απαγορευμένες τροφές για τον σκύλο, οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο τη διάθεση όσο και την υγειά του.

Με τις Platinum τροφές  ο σκύλος σας δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα το φαγητό σας, αφού περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά και χορταστικά συστατικά.

 

Καλάθι Αγορών
Σύνδεση

Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

Κατάστημα
0 προϊόντα Καλάθι
Ο λογαριασμός μου