Ανορεξία Σκύλου: Εντοπίστε τα Αίτια και Αντιμετωπίστε την

Η ανορεξία σκύλου μπορεί να υφίσταται όταν παρατηρείτε ότι ο σκύλος σας αρνείται ξαφνικά να φάει το φαγητό του τη προγραμματισμένη ώρα ή έχει μειωθεί σημαντικά η όρεξή του για φαγητό. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για να εντοπίσετε αλλά και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ανορεξία του σκύλου σας.

Πιθανές αιτίες ανορεξίας σκύλου

Οι αιτίες φυσικά μπορούν να ποικίλουν ανάλογα την περίπτωση. Η ανορεξία σκύλου μπορεί πολύ συχνά να σχετίζεται με κάποια ασθένεια. Εναλλακτικά, μπορεί να έχει απλά προκληθεί από κάποια παροδική ψυχολογική σύγχυση του σκύλου. Στη περίπτωση της ασθένειας, η επίσκεψη στον κτηνίατρο κρίνεται απαραίτητη.

Στη δεύτερη περίπτωση, η άρνηση τροφής από το σκύλο σας μπορεί να είναι προσωρινή. Πιθανές αιτίες είναι η αλλαγή του περιβάλλοντος, όπως μια μετακόμιση σε ένα καινούριο, άγνωστο για το σκύλο, σπίτι. Οι πρώτες ώρες μετά από ένα μακρινό ταξίδι (ναυτία κίνησης) μπορούν να επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να προκληθεί κ μετά από εμβόλιο σκύλου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το οποίο προκάλεσε προσωρινή έλλειψη όρεξης στο σκύλο σας λόγω κάποιων μικρών παρενεργειών.

Πότε αρχίζει να γίνεται ανησυχητική;

Το όριο των 3 ημερών είναι καθοριστικό, καθώς οι περισσότεροι σκύλοι αντέχουν χωρίς τροφή 1 με 2 ημέρες. Επομένως, αν η ανορεξία του σκύλου συνεχίζεται για τουλάχιστον 3 ημέρες, πρέπει να ζητήσετε κτηνιατρική βοήθεια. Οι πιθανότητες για κάποια ασθένεια αυξάνονται σημαντικά σε αυτή την περίπτωση.

Συγκεκριμένα, η άρνηση κατανάλωσης τροφής, σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, ενέχει κινδύνους για κάποια λοίμωξη, οδοντική νόσο ή προβλήματα στο συκώτι ή / και στα νεφρά.

Ανορεξία Σκύλου: Αντιμετώπιση

Στην περίπτωση κάποιας ψυχολογικής σύγχυσης η όρεξη του σκύλου θα επανέλθει φυσιολογικά. Επομένως, δε χρειάζεται να επέμβετε. Αν όμως μιλάμε για ανορεξία σκύλου λόγω ασθένειας, μόνο η επίσκεψη στο κτηνίατρο θα σας βοηθήσει στη σωστή θεραπεία. Ο ειδικός θα σας συστήσει – μεταξύ άλλων – κάποια αλλαγή στη τροφή του σκύλου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επαναφορά της όρεξης με ανθυγιεινές λιχουδιές και τροφές δεν αποτελεί λύση. Θέλουμε ο σκύλος μας να απολαμβάνει τη τροφή του, και παράλληλα να παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά από αυτή.

Η ξηρή τροφή της Platinum προτείνεται σε περιπτώσεις ανορεξίας σκύλου. Η Platinum είναι μια τροφή που περιέχει πάνω από 70% φρέσκο κρέας κοτόπουλου, αρνιού και / ή λαγού και είναι τόσο εύγευστη που θα φέρει πίσω την όρεξη στο σκύλο σας. Δοκιμάζοντας την, θα διαπιστώσετε ότι η ξηρή τροφή Platinum είναι μια ολιστική τροφή σκύλου, η οποία περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο πιστός σας φίλος για να επανέλθει δυνατός και υγιής.

Επιπλέον, κάθε τροφή σκύλου της Platinum αποτελεί ένα πλήρες γεύμα, καθώς περιέχει ρύζι ή καλαμπόκι, έλαια, βότανα, μέταλλα και βιταμίνες. Έτσι, ακόμη και αν καταναλωθεί μικρότερη από τη συνιστάμενη ποσότητα, ο σκύλος σας θα έχει πάρει όλες τις θρεπτικές ουσίες.

Τέλος, αν ο κτηνίατρος προτείνει μια μίξη ξηρής τροφής με κονσέρβα για να αρχίσει να ανοίγει η όρεξη του σκύλου σας, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας της ζουμερής υγρής τροφής Platinum θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την ανορεξία του σκύλου μου και θέλω να το λύσω άμεσα.

  Καλάθι Αγορών
  Σύνδεση

  Δεν έχετε ακόμη λογαριασμό;

  Κατάστημα
  0 προϊόντα Καλάθι
  Ο λογαριασμός μου